Συμβουλες και στρατηγικη

13 επιχειρηματικές ιδέες για την Κύπρο του 2019.

13 επιχειρηματικές ιδέες για την Κύπρο του 2019.

Ανεξάρτητα του πως κινείται η οικονομία στην Κύπρο φέτος ή τα επόμενα χρόνια, οι απαιτήσεις της κοινωνίας και του επιχειρηματικού κόσμου σε ορισμένους τομείς είναι εμφανείς.
ΟΙ καιροί αλλάζουν, όπως και οι ανάγκες των ανθρώπων. Η τεχνολογία είναι κομμάτι της ζωής μας και φυσικά θα γίνει ακόμα πιο σημαντικό μέρος της καθημερινότητας μας.
Αυτή λοιπόν η μεγάλη αλλαγή που ζούμε, είναι λογικό να δημιουργεί νέες ευκαιρίες του λόγο  του ψηλού ποσοστού των αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και προσοντούχων νέων αλλά και να εξαλείφει την ανάγκη για κάποια επαγγέλματα  λόγω των αυτοματισμών που δημιουργούνται.
Ωστόσο εάν κάποιος είναι διατεθειμένος να δουλέψει και να αρχίσει κάτι καινούργιο επιχειρηματικά, υπάρχουν τομείς απασχόλησης που μπορούν να είναι αρκετά κερδοφόροι στην Κύπρο του σήμερα.

Για κάποιες από τις ιδέες πιο κάτω μπορεί να χρειάζονται πτυχία και σημαντικές γνώσεις για να δραστηριοποιηθεί κανείς, θα ήθελα όμως να τονίσω την ανάγκη που υπάρχει ούτως ή αλλιώς.Στο κάτω κάτω ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσετε κάτι. Με σκληρή δουλειά όλα μπορούν να συμβούν.

Επιδιορθώσεις ποδηλάτων (και αναλώσιμα)

Τα ποδήλατα τα τελευταία χρόνια πολλαπλασιάστηκαν στην Κύπρο. Ο Κύπριος πλέον εκτιμά μια οικογενειακή βόλτα στο πάρκο ή ένα αγώνα ποδηλάτων, ενώ γίνονται πολλοί  φιλανθρωπικοί αγώνες τον χρόνο. Οι φανατικοί του ποδηλάτου έχουν πληθύνει σημαντικά, και τι πιο καλή ευκαιρία για κάποιον που μπορεί να κάνει επιδιορθώσεις στο άψε-σβήσε και να παρέχει γενικά υπηρεσίες ποδηλάτων. Στα υπέρ τα διάφορα αναλώσιμα που μπορεί να εμπορεύεται στους πελάτες του.
Ελαστικά, κράνη, φαναράκια, είδη ένδυσης είναι μόνο μερικά.
Στα κατά του επαγγέλματος ότι είναι ένα σπορ  στο οποίο εποχιακά μειώνεται η δράση του παρόλο που υπάρχουν και αρκετοί ολόχρονα φανατικοί ποδηλάτες. 


Υπηρεσίες καθαρισμού (γενικά)

Οι υπηρεσίες καθαρισμού όλων των ειδών είναι υπηρεσίες που η κοινωνία έχει ανάγκη τις μέρες μας.
Οι λόγοι είναι δύο. Δεν θέλει πολύς κόσμος να ασχοληθεί με «βρώμικα επαγγέλματα» κυρίως λόγο εγωισμού και κύρους. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι οι πιο νέες γενιές στην Κύπρο είναι απόφοιτοι τριτοβάθμιας οπότε αναζητούν άλλου είδους επαγγελματική σταδιοδρομία.
Ωστόσο είναι φανερό ότι λίγοι υπάρχουν εκεί έξω που μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες καθαρισμού σε σπίτια, γραφεία, πολυχώρους, ειδίκευση σε χαλιά, στρώματα, καναπέδες, αυλές κλπ.
Ακόμα πιο λίγοι είναι οι καλοί επαγγελματίες σε αυτόν τον τομέα με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να τους αλλάζει σχετικά συχνά.
Θα έλεγα ότι μια επαγγελματική, σταθερής ποιότητας, άμεσης εξυπηρέτησης υπηρεσία θα μπορούσε να γίνει μια πολύ κερδοφόρα επιχείρηση και μάλιστα με πολύ χαμηλό αρχικό κόστος επένδυσης.

Επιδιορθώσεις υπολογιστών και κινητών

Η τεχνολογία είναι μέρος της καθημερινότητας μας και τα κινητά πλέον προέκταση της παλάμης μας.
Η ανάγκη για επιδιορθώσεις όλων αυτών τον συσκευών που μας περιτριγυρίζουν δεν υπήρξε ποτέ μεγαλύτερη, όπως επίσης και τα ανταλλακτικά τους.
Είναι μια τέχνη στην οποία χρειάζεται κάποιος να έχει γνώσεις σε μηχανική υπολογιστών. Αν έχεις τις γνώσεις ή σπουδές που σου δίνουν τις βάσεις θα μπορούσες εύκολα με λίγο διάβασμα να κτίσεις αυτή την υπηρεσία. Σε κάποιο άλλο επίπεδο μπορείς να πάρεις και άδειες ως επίσημος παροχέας υπηρεσιών σε συγκεκριμένες συσκευές όπως iphone κλπ.
Ο τομέας αυτός δεν πρόκειται να εκλείψει πολύ σύντομα και μάλλον θα δημιουργηθούν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες στο άμεσο μέλλον.

Επαγγελματίας λογιστής

Ένα επάγγελμα το οποίο μπορεί κάποιοι να θεωρήσουν κορεσμένο αλλά ο λογιστής και ο φορολογικός σύμβουλος είναι κάποιοι που πάντα θα χρειάζονται οι επιχειρήσεις.
Ένας απλός λογιστής μπορεί σχετικά εύκολα να διαχειρίζεται τα βιβλία μερικών πελατών των μήνα για να κάνει την αρχή. Ο συναγωνισμός δεν είναι εύκολος αλλά να ξέρετε ότι πολλές επιχειρήσεις αλλάζουν λογιστή για διάφορους λόγους. Πολλοί  δεν διαθέτουν καλού επιπέδου customer service με αποτέλεσμα οι πελάτες να νιώθουν παραμελημένοι. Είναι πολύ σημαντικό το καλό customer service και η καλή σχέση με τις επιχειρήσεις. Όποιος νοιάζεται για τους πελάτες του κερδίζει πάντα (ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις).
Μια μεγάλη ευκαιρία για νέους λογιστές και φοροτεχνικούς στην Κύπρο σήμερα είναι οι πελάτες του εξωτερικού. Λόγο του ελκυστικού μας συστήματος πολλοί επιχειρηματίες ψάχνουν για συνεργάτες στην Κύπρο. Το στοίχημα για κάθε νέο είναι να μπορέσει να τους προσελκύσει. Ευτυχώς έχουμε όλη την τεχνολογία και το διαδίκτυο στα χέρια μας. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Επιδιορθώσεις οικιακών συσκευών

Ακόμα ένας κλάδος για τον οποίο υπάρχει ανάγκη. Ο λόγος είναι ότι οι συσκευές μεταξύ μας πληθαίνουν αλλά όχι και οι επιδιορθωτές. Οι βασικοί επιδιορθωτές είναι συνήθως οι αντιπρόσωποι που δυστυχώς πολλές φορές στερούνται της καλής και άμεσης εξυπηρέτησης, και ταυτόχρονα υπερχρεώνουν.
Με μερικά εκπαιδευτικά σεμινάρια μπορείτε να γίνετε ειδικός επιδιορθωτής για κάποιες μάρκες.
Η προσωπική επαφή, η γρήγορη ανταπόκριση, η καλή εξυπηρέτηση είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία για να ξεχωρίσετε σε αυτό τον τομέα. 

Υπηρεσίες μεταφράσεων

Σε μια χώρα που προσελκύει επιχειρηματίες, επενδυτές από το εξωτερικό, και που οι υπηρεσίες μας βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε πελατεία του εξωτερικού, οι μεταφράσεις αποτελούν σημαντικό και αναγκαίο εργαλείο επικοινωνίας. Η παγκοσμιοποίηση και οι απλοποίηση των επικοινωνιών ειδικότερα μέσω του διαδικτύου, δίνει την ευκαιρία σε ,μεταφραστές να δραστηριοποιηθούν σε πολλά κανάλια.
Σημαντικά εργαλεία παροχής τέτοιων υπηρεσιών το αμερικάνικο Fiverr και το κυπριακό αντίστοιχο At Your Service.
Στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έντονη ανάγκη για μεταφραστές Ρωσικών, Κινέζικων αλλά και Ευρωπαϊκών γλωσσών εφόσον δραστηριοποιούνται μέσω Κύπρου πολλές εταιρείες.
Υπενθυμίζουμε όμως ότι το διαδίκτυο είναι ένας σημαντικός τρόπος δραστηριοποίησης. 

Δημιουργία γραπτού περιεχομένου. Αρθρογραφία

Ζούμε στην εποχή των Blogs και των αμέτρητων δημοσιογραφικών πορτάλ.
Οι ειδήσεις και τα μέσα κατακλύζουν το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα. Όλη η προσοχή είναι στραμμένη εκεί, έτσι και το περιεχόμενο δίνει μάχη για να ξεχωρίσει.
Η ανάγκη για δημιουργία ελκυστικού περιεχομένου για τα πορτάλς, blogs και άλλους ισότοπους είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Η διαδικτυακή αρθρογραφία (blogging) είναι βασικό εργαλείο του διαδικτυακού μάρκετινγκ.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις γνώσεις σας πουλώντας άρθρα σε πορτάλς ή δημιουργώντας περιεχόμενο για προώθηση δικών σας υπηρεσιών.


"Για την επιτυχία μία είναι η συνταγή, και δεν είναι άλλη από την σκληρή δουλειά. Τίποτα δεν μπορεί να σας εγγυηθεί την επιτυχία παρά μόνο η σκληρή δουλειά,  η επιμονή και η αυτόβελτίωση σε αυτό που κάνετε."

Διαδικτυακό εμπόριο

Το διαδικτυακό εμπόριο (e-commerce) είναι ένας τομέας ο οποίος έχει πάρει τεράστια ανάπτυξη τελευταία και όλα δείχνουν ότι οι online πωλήσεις αναμένεται να εκτοξευθούν τα επόμενα χρόνια.
Όλο και περισσότερος κόσμος εμπιστεύεται το ηλεκτρονικό εμπόριο λόγο της ευκολίας που μας δίνει να έχουμε επαφή, εξυπηρέτηση και πρόσβαση σε προϊόντα σε όλο τον κόσμο.
Μια πολύ καλή ιδέα να δραστηριοποιηθείτε είναι το Drop shipping.
Μέσω αυτής της καινούργιας τεχνολογίας μπορεί κάποιος να διαχειρίζεται μια ιστοσελίδα και να εμπορεύεται προϊόντα χωρίς να διατηρεί οποιοδήποτε στόκ. Στην ουσία βρίσκει τους προμηθευτές που είναι άλλα καταστήματα ηλεκτ.εμπορίου και κάνει τον μεσάζοντα στους αγοραστές. Το πλεονέκτημα είναι ότι δεν φαίνεται κάπου ο αρχικός προμηθευτής. Τα προϊόντα αγοράζονται από τον ισότοπο σας και αποστέλλονται από τον προμηθευτή στον αγοραστή με τα στοιχεία σας πάνω. Με αυτόν τον τρόπο εσείς-ως online κατάστημα μπορείτε να αφοσιωθείτε στο marketing κομμάτι και στον σχεδιασμό του ηλεκτ.καταστήματος. Με κάθε πώληση κερδίζετε το ποσοστό σας.
Μερικά εργαλεία για να ξεκινήστε είναι το Spotify.com, που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ηλεκτρονικό κατάστημα. Υπάρχουν επίσης πολλοί online οδηγοί που μπορείτε να μάθετε πως δουλεύει η όλη ιδέα του Dropshipping.

Σχεδιαστής ιστοσελίδων

Είτε έχετε βασικές ή καθόλου γνώσεις στον σχετικό κλάδο υπάρχουν πλέον πολλά και απλά εργαλεία να μάθετε να σχεδιάζετε ιστοσελίδες. Η ιστοσελίδα είναι η εικόνα κάθε επιχείρησης προς τα έξω. Είναι η εικονική πρόσοψη του καταστήματος, και είναι αναγκαία για κάθε επιχείρηση. Η ανάγκη είναι μεγάλη, και οι ιστοσελίδες χρειάζονται συνεχώς αναβαθμίσεις, δημιουργία online περιεχομένου αλλά και προώθηση στα δίκτυα.
Παρόλο που τα εργαλεία σχεδιασμού ιστοσελίδας απλοποιήθηκαν εντούτοις πολλοί μικροεπιχειρηματίες δεν θέλουν να εμπλακούν σε αυτό το κομμάτι, είτε επειδή φοβούνται είτε επειδή δεν θέλουν να αφιερώσουν χρόνο σε πράγματα που δεν γνωρίζουν τόσο καλά. 

Υπηρεσίες για κατοικίδια

Γενικές επιχειρήσεις για κατοικίδια όπως κτηνίατροι, ξενοδοχεία, υπηρεσίες περιποίησης, υπηρεσίες βόλτας και προϊόντα. Όλα αυτά είναι κατηγορίες οι οποίες έχουν μεγάλη ζήτηση στην Κύπρο. Παρόλο που υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός, κατά την άποψη μου υπάρχει ανάγκη από καινοτόμες ιδέες αλλά και καλύτερες υπηρεσίες και εξυπηρέτηση. 
Αν αγαπάτε τα ζώα, δημιουργώντας μια επιχείρηση σχετική θα έχετε μια ευκαιρία να κάνετε χρήματα κάνοντας αυτό που αγαπάτε. Αυτό είναι η συνταγή για να επιτύχετε.

Διαχείριση περιουσίας και διαδικτυακή ενοικίαση 

Η Κύπρος ως τουριστικός προορισμός , δίνει απεριόριστες ευκαιρίες  σε άτομα που διαθέτουν ακίνητη  περιουσία να δραστηριοποιηθούν με ενοικιάσεις σε τουρίστες μέσω του ιντερνέτ όπως για παράδειγμα της πλατφόρμας του AirBnB.
Με πολύ εύκολα βήματα μπορείτε να έχετε ένα σημαντικό εισόδημα αν το διαχειριστείτε και το προβάλετε σωστά.
Επίσης ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία έχουν κάποιοι οι οποίοι μπορούν να διαχειριστούν περισσότερες από μία περιουσίες και να τις προωθούν στα κοινωνικά δίκτυα.

Διαχείριση κοινωνικών δικτύων

Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν τεράστια απήχηση στον κόσμο και παίζουν σημαντικό ρόλο στην προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών. 
Αν μια επιχείρηση δεν υπάρχει διαδικτυακά τότε τολμώ να πω ότι δεν υπάρχει γενικά.
Η διαχείριση των λογαριασμών των επιχειρήσεων σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα είναι πολύ σημαντική για κάθε επιχείρηση και πρέπει να γίνετε σωστά. Εάν πιστεύετε ότι μπορείτε να το κάνετε ,μπορείτε να μάθετε τεχνικές και στρατηγικές και να βοηθήσετε επιχειρήσεις να μεγαλώσουν την πελατεία τους.
Αυτό προϋποθέτει βασικές γνώσεις μάρκετινγκ, αλλά και καλή γνώση των κοινωνικών δικτύων καθώς και τις συμπεριφορά των χρηστών. Όλα αυτά όμως μαθαίνονται.
Η ανάγκη για τέτοιες υπηρεσίες θα αυξηθεί καθώς όλο και περισσότεροι (ακόμα και πιο παλιομοδίτες ) επιχειρηματίες αντιλαμβάνονται την δυναμική της προώθησης της επιχείρησης του μέσα από αυτά. 

Μπλόκ και Influencers

Ένας τρόπος με τον οποίο αρκετός κόσμος βγάζει χρήματα σε όλο τον κόσμο. Με το να διατηρεί το δικό του Μπλόκ στον τομέα που γνωρίζει καλύτερα και να δημιουργεί περιεχόμενο online σχετικό με τις γνώσεις και τις περιουσίες του. πχ  μόδα, οικονομικά, αθλητισμός, προπονητική, γαστρονομία-μαγειρική, μουσική, αυτοκίνητο και τόσα άλλα.
Μέσω κάποιου προσωπικού μπλόκ έχετε την ευκαιρία να ασχοληθείτε με κάτι που αγαπάτε και να προωθήσετε τις υπηρεσίες σας. Αν κάνετε καλά αυτό που προωθείτε και είστε συστηματικοί τότε να είστε σίγουροι ότι θα έχετε βροχή από προτάσεις. Κάποιοι μπορεί να χρειάζονται τις υπηρεσίες σας ή κάποιοι που θα χρειάζονται την προσωπική σας απήχηση στο κοινό για να προβάλουν τα προϊόντα τους (influencers).

Τελειώνοντας θα ήθελα να υπενθυμίσω ξανά ότι τα πιο πάνω επαγγέλματα δεν είναι εύκολα και ήδη υπάρχει ανταγωνισμός το κυπριακό παζάρι. Εστιάζω όμως στο ότι είναι υπηρεσίες οι οποίες υπάρχει ανάγκη αλλά και αρκετό περιθώριο βελτίωσης της ποιότητας τους.
Τονίζω επίσης ότι ένα από τα σημαντικά εργαλεία προώθησης τον πιο πάνω είναι το διαδίκτυο και κυρίως τα κοινωνικά δίκτυα. Όπως ανάφερα και πιο πάνω, όποιος επιχειρηματίας ή άτομο δεν έχει δυνατή παρουσία διαδικτυακά υστερεί στο κομμάτι του μάρκετινγκ. Επεκταθείτε σε όσα περισσότερα μέσα μπορείτε.
Τέλος να θυμάστε ότι για την επιτυχία μία είναι η συνταγή, και δεν είναι άλλη από την σκληρή δουλειά.
Τίποτα δεν μπορεί να σας εγγυηθεί την επιτυχία παρά μόνο η σκληρή δουλειά,  η επιμονή και η αυτόβελτίωση σε αυτό που κάνετε. 
Καλό 2018 να έχετε με κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία.




Συχνές Ερωτήσεις για την Κυπριακή Εταιρία.
Όλες οι απαντήσεις εδώ.

Επισκεφτειτε την κεντρικη ιστοσελιδα της KTC Business Consultants

Εισοδος

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Η ομάδα της ΚΤC Business Consultants Ltd σας παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη.

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο ή καλέστε μας στο +30 21 0873 7777 για Ελλάδα και +357 22 777020 για Κύπρο.


Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου της σελίδας μας
Επικοινωνία
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα
συμφωνείτε με την
Πολιτική Απορρήτου
της σελίδας μας

Επικοινωνήστε τηλεφωνικώς
+30 21 0873 7777 για Ελλάδα
+357 22 777020 για Κύπρο
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn More. That's Fine