Συμβουλες και στρατηγικη

5 κανόνες για να γίνεις πιο παραγωγικός και αποτελεσματικός.

5 κανόνες για να γίνεις πιο παραγωγικός και αποτελεσματικός.

Δουλεύεις μόνος σου ως επαγγελματίας; 5 κανόνες για να γίνεις πιο παραγωγικός και αποτελεσματικός.


Εάν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας τότε μάλλον δεν τηρείς το συνηθισμένο ωράριο 9-5. Το πιο πιθανόν να έχεις το δικό σου ωράριο και πολλές φορές πιθανόν να ξεπερνάς το οκτάωρο κατά πολύ.
Μπορεί το σταθερό ωράριο να σε βάζει σε μια τάξη και οργάνωση για τους καθημερινούς σου στόχους αλλά σίγουρα δεν είναι πάντα υπέρ της καλής απόδοσης για τον εργαζόμενο.
Από την άλλη το ελεύθερο ωράριο κρύβει κινδύνους να δεν μπορέσει να το διαχειριστείς σωστά και να είσαι απόλυτα παραγωγικός. 
Ο ελεύθερος επαγγελματίας από την άλλη για να γίνει αποδοτικός είναι αναγκαίο να τηρεί ο ίδιος μια τάξη και οργάνωση και να βάζει στόχους και να τους υλοποιεί. 
Οι πιο κάτω κανόνες μπορούν να εφαρμοστούν από ελεύθερους επαγγελματίες ή ιδιοκτήτες μικροεπιχειρήσεων, οι και άνθρωποι που δουλεύουν σαν μικρές ομάδες πάνω σε διάφορα projects.

Σχεδίασε την κάθε εβδομάδα σου ξεχωριστά.

Βάλε όλα τα σημαντικά που πρέπει να γίνουν και βγάλε πλάνο για την κάθε βδομάδα. Δώστε προτεραιότητα σε πράγματα που να σπρώξουν την επιχείρηση σας παραπέρα. Δουλειά, επικοινωνία με πελάτες, επικοινωνία με υποψήφιους πελάτες, προμηθευτές κλπ.
Προσθέστε και τις άλλες καθημερινές σας υποχρεώσεις  ,όπως για παράδειγμα  κάποια επίσκεψη, γυμναστήριο, παιχνίδι και βόλτα με τα παιδιά. ΄Έτσι θα έχετε μια καλύτερη εικόνα για κάθε βδομάδα και ποιους στόχους και δουλειές μπορείτε να υλοποιήσετε.

Βάλτε μακροπρόθεσμους στόχους και βραχυπρόθεσμους στόχους.

Είναι σημαντικό να έχετε ξεκάθαρο στο μυαλό σας τι θέλετε να πετύχετε μακροπρόθεσμα έτσι ώστε οι καθημερινοί σας στόχοι και πράξεις να το αντανακλούν. Με αυτή την τακτική θα έχετε καθημερινά μικρούς στόχους που θα έχουν μια βασική κατεύθυνση. Να σας πάρουν βήμα-βήμα προς τους μακροπρόθεσμους στόχους σας. Κάθε μέρα θα βάζετε και ένα τούβλο σε αυτό που θέλετε να κτίσετε.
Να θυμάστε όμως ότι η υπομονή για να φτάσετε στους στόχους σας είναι σημαντική.

Συγκεντρωθείτε σε μια δουλειά για καλύτερη απόδοση και αφήστε την δουλειά σε πολλά μέτωπα.

Σαν ελεύθερος επαγγελματίας ή επιχειρηματίας σίγουρα θα έχετε πολλές ευθύνες και θέματα που πρέπει να επιλύσετε. Είναι λογικό να προσπαθείτε να βγάλετε άκρη με όλα αλλά ακούστε αυτό.
Σαν ελεύθερος επαγγελματίας μπορείς να ελέγξεις τις δουλειές σου -  που θα συγκεντρωθείς και σε ποιο στάδιο της ημέρας. Βρές από μόνος σου τις καλύτερες προϋποθέσεις για να εργαστείς στο θέμα που επιθυμείς και εκμεταλλεύσου τον χρόνο σου για να συγκεντρωθείς σε βάθος και να πιάσεις απόδοση. Έτσι θα γίνεις πιο αποτελεσματικός, αλλά για ακόμα περισσότερα αποτελέσματα καλό είναι να περιορίσεις διάφορα που μπορεί να σου αποσπάσουν την προσοχή όπως το κινητό τα emails και άλλες ειδοποιήσεις που μας αποσπούν την προσοχή στο γραφείο.  

Χρησιμοποίησε την τεχνολογία με το μέρος σου.

Η τεχνολογία της εποχής μας είναι εντυπωσιακό πράμα. Μπορεί να γίνει απίστευτα περίπλοκή φυσικά, οπότε πρέπει να την χρησιμοποιείς σωστά για να ενδυναμώνεις την παραγωγικότητα σου.
Υπάρχουν εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να λύσετε τα προβλήματα σας πιο γρήγορα, αλλά σταματήστε να χρησιμοποιείτε αυτές που δεν σας διευκολύνουν ή χρειάζεται να αφιερώσετε πολύ χρόνο σε αυτές. Πρέπει να κυνηγήσετε την πρακτικότητα. Υπάρχουν άπειρα οικονομικά εργαλεία για να κρατάτε τα λογιστικά σας, να κάνετε τις λίστες σας, τις μάρκετινγκ καμπάνιες σας, για emails κλπ. Αν βρείτε τα σωστά εργαλεία μπορείτε να βελτιώσετε την ποιότητα της δουλειάς σας και να είστε και πιο παραγωγικοί.

Εκμεταλλεύσου την δυνατότητα του να δουλεύεις όποτε θέλεις.  

Έχεις την δυνατότητα να δουλεύεις όπου θέλεις και όποτε θέλεις, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
Δώσε προσοχή και άκουσε το σώμα και τις δυνάμεις σου. Εάν δεν είσαι κάτω την πίεση κάποιου άλλου για να παραδώσεις δουλειά, τότε μπορείς να παίξεις με τους δικούς σου κανόνες.
Αφουγκράσου τα επίπεδα ενέργειας σου και βγάλε το δικό σου πρόγραμμα. Εάν νιώθεις κουρασμένος, είτε δεν είσαι συγκεντρωμένος  ασχολήσου με κάτι άλλο. Για παράδειγμα κάτι που δεν απαιτεί πολλή συγκέντρωση. Αν διατηρείς μια μικρή επιχείρηση πάντα υπάρχουν μικρές-μικρές δουλίτσες που πρέπει να γίνουν. 

Ολοκληρώνοντας, να πούμε ότι δεν υπάρχει το απόλυτο για μυστικό για την καλύτερη αποτελεσματικότητα. Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει μια σταθερή οργάνωση των εργασιών και ένα βασικό πρόγραμμα για κάθε βδομάδα.
Μπορεί  για τους ελεύθερους επαγγελματίες το πρόγραμμα να θεωρείται ελεύθερο, αλλά κάθε άλλο από ελεύθερο μπορεί να είναι. Ακριβώς για αυτή του την ιδιότητα χρειάζεται περισσότερος προγραμματισμός και συνέπεια.
Αν το οργανώσετε και ακολουθήσετε σωστά θα επωφεληθείτε αρκετά ώστε να είστε και πιο αποδοτικοί αλλά να έχετε και μια καλή σχέση μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής.

Συχνές Ερωτήσεις για την Κυπριακή Εταιρία.
Όλες οι απαντήσεις εδώ.

Επισκεφτειτε την κεντρικη ιστοσελιδα της KTC Business Consultants

Εισοδος

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Η ομάδα της ΚΤC Business Consultants Ltd σας παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη.

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο ή καλέστε μας στο +30 21 0873 7777 για Ελλάδα και +357 22 777020 για Κύπρο.


Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου της σελίδας μας
Επικοινωνία
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα
συμφωνείτε με την
Πολιτική Απορρήτου
της σελίδας μας

Επικοινωνήστε τηλεφωνικώς
+30 21 0873 7777 για Ελλάδα
+357 22 777020 για Κύπρο
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn More. That's Fine