Εταιρεια στην Κυπρο

Τήρηση λογιστικών βιβλίων στην Κύπρο

Τήρηση λογιστικών βιβλίων στην Κύπρο

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις των εταιρειών (ή και ατόμων) οι οποίες αποκτούν εισόδημα στην δημοκρατία, όσον αφορά την τήρηση των λογιστικών τους.

Εφόσον μια εταιρεία, συνεταιρισμός ή άτομο εξασφαλίζει εισόδημα από:
Επιχείρηση, μερίσματα και τόκους, μισθώματα ,αμοιβές που προκύπτουν από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ή από ιδιοκτησία γενικά ,τότε οφείλει να τηρεί τις πιο κάτω υποχρεώσεις για κάθε φορολογικό έτος. 

Οφείλει να εκδίδει τιμολόγια και αποδείξεις για κάθε συναλλαγή που ολοκληρώνει.
Η έκδοση του τιμολογίου σύμφωνα με την νομοθεσία θα πρέπει να γίνετε εντός τριάντα ημερών από την ημέρα που πραγματοποιήθηκε η συναλλαγή. Σε αντίθετη περίπτωση επιβάλλεται πρόστιμο για κάθε μήνα που δεν εκδίδεται το τιμολόγιο.

Οφείλει να τηρεί λογιστικά βιβλία και άλλα αρχεία, όπου θα ετοιμάζει λογαριασμούς σύμφωνα με λογιστικές μεθόδους που να είναι αποδεκτές. Τα βιβλία και τα σχετικά αρχεία θα πρέπει να ελέγχονται από αδειούχο ελεγκτή/λογιστή.
Σε περίπτωση που φυσικό πρόσωπο δεν υπερβαίνει τις €70.000 σε ετήσιο κύκλο εργασιών, δεν έχει την υποχρέωση τήρησης λογιστικών αρχείων.

Οφείλει να κρατεί ενημερωμένα τα λογιστικά του βιβλία μέχρι το τέλος του τέταρτου μήνα που ακολουθεί τον μήνα, εντός του οποίου γίνονται οι συναλλαγές. Στην περίπτωση μη τήρησης αρχείων εντός τις πιο πάνω προθεσμίας, επιβάλλεται πρόστιμο €100 ανά τρίμηνο.
Τα λογιστικά βιβλία θα πρέπει να διατηρούνται για περίοδο τουλάχιστον έξι ετών.

Η εταιρεία μας παρέχει λογιστικές-ελεγκτικές υπηρεσίες με πελατολόγιο σε Κύπρο, Ελλάδα, Ισραήλ και Ηνωμένο Βασίλειο. Παρέχουμε επίσης φορολογικές συμβουλές και προγραμματισμό για διάφορα είδη εταιρειών. Οι σύμβουλοι μας μπορούν να σας εξυπηρετήσουν και να σας λύσουν οποιαδήποτε απορία για ζητήματα της εταιρείας σας, χωρίς καμία δέσμευση. 

Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Συχνές Ερωτήσεις για την Κυπριακή Εταιρία.
Όλες οι απαντήσεις εδώ.

Επισκεφτειτε την κεντρικη ιστοσελιδα της KTC Business Consultants

Εισοδος

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Η ομάδα της ΚΤC Business Consultants Ltd σας παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη.

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο ή καλέστε μας στο +30 21 0873 7777 για Ελλάδα και +357 22 777020 για Κύπρο.


Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου της σελίδας μας
Επικοινωνία
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα
συμφωνείτε με την
Πολιτική Απορρήτου
της σελίδας μας

Επικοινωνήστε τηλεφωνικώς
+30 21 0873 7777 για Ελλάδα
+357 22 777020 για Κύπρο
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn More. That's Fine