Φορολογια στην Κυπρο

Υποχρεωτική ηλεκτρονική δήλωση εισοδήματος για μισθωτούς και αυτοεργοδοτούμενους για το 2018. Ποιά εισοδήματα υπόκεινται σε φορολογία.

Υποχρεωτική ηλεκτρονική δήλωση εισοδήματος για μισθωτούς και αυτοεργοδοτούμενους για το 2018. Ποιά εισοδήματα υπόκεινται σε φορολογία.


Δήλωση εισοδήματος.

Από φέτος (2018) η υποβολή της Δήλωσης Εισοδήματος Φυσικού προσώπου και η Δήλωση Εισοδήματος Αυτοεργοδοτούμενου  ( με κύκλο εργασιών κάτω των €70,000 ) θα γίνεται υποχρεωτικά μόνο ηλεκτρονικά. Η υποβολή γίνεται μέσα από την υπηρεσία TAXISnet.

Φορολογική δήλωση.

Από το φορολογικό έτος 2017 η υποβολή της φορολογικής δήλωσης εισοδήματος ατόμου υποβάλλεται υποχρεωτικά μόνο ηλεκτρονικά.
Συνεπάγεται ότι άτομα τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του Τμήματος Φορολογίας και έχουν υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης για το έτος 2017, οφείλουν να είναι εγγεγραμμένοι και στην υπηρεσία TAXISnet για να μπορέσουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους.
Μέχρι και το φορολογικό έτος 2016 η ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης εισοδήματος για τα άτομα (Μισθωτούς και Αυτοεργοδοτούμενους με κύκλο εργασιών κάτω των €70.000) ήταν σε εθελοντική βάση.

Tο TAXISnet αναβαθμίστηκε και παρέχει την δυνατότητα υποβολής των πιο κάτω δηλώσεων ηλεκτρονικά:

  • Δήλωση Εισοδήματος Νομικού Προσώπου (εταιρείας) και Αυτοεργοδοτούμενου (με ετήσιο κύκλο εργασιών πέραν των €70.000)
  • Δήλωση Εργοδότη
  • Κατάσταση Παρακρατήσεων Έκτακτης Αμυντικής Εισφοράς επί ενοικίων Νομικών Προσώπων
  • Φορολογική Δήλωση Φ.Π.Α.
  • Ανακεφαλαιωτικός Πινάκας VIES
  • Δήλωση Intrastat Αφίξεων
  • Δήλωση Intrastat Αποστολών

επίσης παρέχει τη δυνατότητα:

  • τροποποίησης προσωπικών στοιχείων (π.χ. διευθύνσεων)
  • άθροισης αριθμητικών δεδομένων (σύνολα)
  • υπολογισμού του Φόρου και
  • προσβασιμότητα σε άτομα με αναπηρίες.


Ποια πρόσωπα υπάγονται σε ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ στην Κύπρο και ποια τα εισοδήματα τα οποία υπάγονται σε φορολογία;

Άτομα και εταιρείες που είναι κάτοικοι Κύπρου, με βάση τον περί Φορολογίας του Εισοδήματος Νόμο (Αρ.118(Ι)/2002, όπως τροποποιήθηκε) υπόκεινται σε φορολογία στην Κύπρο αναφορικά με εισοδήματα που καθορίζονται στον Νόμο, είτε αυτά προέρχονται από πηγές στην Κύπρο είτε από το εξωτερικό. Κάτοικοι Κύπρου θεωρούνται, τα άτομα που παραμένουν στην Κύπρο για μία ή περισσότερες περιόδους που ξεπερνούν στο σύνολο τους 183 μέρες και οι εταιρείες που έχουν το έλεγχο και τη διεύθυνση τους στην Κύπρο.

Μη κάτοικοι Κύπρου υπόκεινται σε φορολογία, μόνο αναφορικά με εισοδήματα που πηγάζουν στην Κύπρο. Εντούτοις, αν έχουν μόνιμη εγκατάσταση στη Κύπρο, μπορούν να επιλέξουν να φορολογηθούν όπως οι κάτοικοι Κύπρου. 

Tα εισοδήματα που υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, κέρδη από επιχείρηση, εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες, συντάξεις, τόκους, μερίσματα, δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, ποσά ή αντιπαροχή για φήμη και πελατεία, κλπ. Ορισμένα εισοδήματα απαλλάσσονται από τη φορολογία, νοουμένου ότι πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις.



Σε περίπτωση που χρειάζεστε οποιαδήποτε βοήθεια για την υποβολή της δήλωσης εισοδήματος ή της φορολογικής δήλωσης σας, η εταιρεία μας μπορεί να σας συμβουλεύσει ή και να διεκπεραιώσει την διαδικασία εκ μέρους σας. 

Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν επίσης.

Συχνές Ερωτήσεις για την Κυπριακή Εταιρία.
Όλες οι απαντήσεις εδώ.

Επισκεφτειτε την κεντρικη ιστοσελιδα της KTC Business Consultants

Εισοδος

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Η ομάδα της ΚΤC Business Consultants Ltd σας παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη.

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο ή καλέστε μας στο +30 21 0873 7777 για Ελλάδα και +357 22 777020 για Κύπρο.


Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου της σελίδας μας
Επικοινωνία
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα
συμφωνείτε με την
Πολιτική Απορρήτου
της σελίδας μας

Επικοινωνήστε τηλεφωνικώς
+30 21 0873 7777 για Ελλάδα
+357 22 777020 για Κύπρο
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn More. That's Fine