Συμβουλες και στρατηγικη

7 τρόποι να γλυτώσετε χρήματα από την επιχείρηση σας.

7 τρόποι να γλυτώσετε χρήματα από την επιχείρηση σας.

Εάν είστε ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης που 1-3 ατόμων το να μείνετε μέσα στον προϋπολογισμό σας δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα. Σε αυτό το άρθρο σας δίνουμε ιδέες και τρόπους να γλυτώσετε από κάποια έξοδα και να μην βρεθείτε σε δύσκολη θέση.
Η λανθασμένη διαχείριση του ρευστού είναι από τους σημαντικότερους λόγους που χάνουν το παιχνίδι οι εταιρείες. 

Κάποιες από τις ιδέες θα σας γλυτώσουν περισσότερα χρήματα από κάποιες άλλες φυσικά αλλά αντιλαμβάνεστε ότι το κάθε τι μετράει. Και φυσικά, είναι διαφορετικές οι ανάγκες κάθε εταιρείας ως εκ τούτου και τα έξοδα αλλά και οι επενδύσεις τους.


1.Διαφημιστείτε στην τριγύρω κοινότητα.

Το μάρκετινγκ και η διαφήμιση είναι είδος πολυτέλειας για τις μικρές επιχειρήσεις. Δύσκολα μπορούν να ανταγωνιστούν τους μεγάλους στην διαφήμιση. Ένας τρόπος είναι να δραστηριοποιηθείτε με διαφήμιση στην περιοχή σας (αν διατηρείτε κάποιο κατάστημα – point of sales) χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Το ίντερνετ και τα κοινωνικά δίκτυα είναι ένας πολύ καλός και πρακτικός τρόπος να ετοιμάσετε στοχευμένη καμπάνια στις περιοχές γύρο σας. Άλλη επιλογή είναι ο τοπικός τύπος ή πινακίδες διαφήμισης στον δρόμο (οι οποίες συνήθως στοιχίζουν περισσότερα).

Εάν από την άλλη δραστηριοποιήστε παντού μέσω διαδικτύου χρησιμοποιείστε πάλι τα κοινωνικά δίκτυα για την προώθηση του brand σας.
Τέλος, αν μπορείτε να βελτιώσετε την παρουσία σας στα κοινωνικά δίκτυα από μόνοι σας θα γλυτώσετε περισσότερα χρήματα αντί να προσλάβετε κάποιον. Προσοχή όμως διότι οι περισσότεροι επιχειρηματίες πιστεύουν ότι μπορούν να το κάνουν αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα.
Επίσης τα παρατούν γρήγορα, ενώ αυτού του είδους η διαφήμιση χρειάζεται μακροχρόνια στρατηγική.

2. Χρησιμοποιήστε πλατφόρμες δημιουργίας ιστοσελίδων.

Αν δεν έχετε ιστοσελίδα ακόμα, σίγουρα χρειάζεστε μια. Δεν γίνετε να διατηρείτε επιχείρηση και να μην θέλετε να έχετε μια διαδικτυακή παρουσία την οποία να εκμεταλλευτείτε με πολλούς τρόπους.
Μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε μια τυπική ιστοσελίδα μόνοι σας μέσω διαδυκτιακών πλατφόρμων όπως το godaddy το squarespace ή την wix και αν σας ενδιαφέρει το ηλεκτρονικό εμπόριο το shopify.

Αν έχετε τον χρόνο και βασικές γνώσεις μπορείτε να ασχοληθείτε εσείς και να γλυτώσετε χρήματα φτιάχνοντας μια τυπική παρουσία στο ίντερνετ. Σίγουρα δεν θα μπορείτε να κάνετε τρελά πράγματα, αλλά, μπορείτε να φτιάξετε από μόνοι σας μια τυπική απλή ιστοσελίδα γλυτώνοντας έτσι χρήματα από την εταιρεία σας.

3.Κυνηγήστε τα συνέδρια του κλάδου σας για παρουσιάσεις και δημόσιες σχέσεις.

Αν θεωρείτε τον εαυτό σας ειδικό στον κλάδο σας τότε θα πρέπει να δικτυωθείτε και να δημιουργήσετε επιρροή σε άλλους. Μερικοί τρόποι να δείξετε τις γνώσεις σας είναι να προσπαθήσετε να είστε ομιλητές σε διάφορα συνέδρια παρουσιάζοντας την γνώση σας και την δουλειά σας.
Επίσης είναι μια καλή ευκαιρία να προσελκύσετε καινούργιους πελάτες κάνοντας δημόσιες σχέσεις και γνωρίζοντας νέα πρόσωπα.


4.Μην διατηρείτε γραφείο αν δεν είναι απόλυτα αναγκαίο.

Η τεχνολογία μας δίνει την δυνατότητα να επιχειρούμε πλέον από οπουδήποτε με ένα μόνο υπολογιστή. Αυτό βέβαια δεν ισχύει αν διατηρείτε κατάστημα πωλήσεων.
Θα πρέπει να προσπαθήσετε να επιχειρείτε από παντού όσο πιο πολύ μπορείτε, στα αρχικά στάδια της επιχείρησης σας. Το ενοίκιο είναι από τα βασικότερα τρέχοντα έξοδα σε μια επιχέιρηση και πολλές φορές είναι κάτι που «τρώει τις νέες επιχειρήσεις»

Αν είστε start up πάντως και ψάχνετε γραφεία στην Κύπρο για να επιχειρείτε με την ομάδα σας μπορείτε να ψάξετε για στέγη σε εκκολαπτήρια όπως το ARIS στην Λεμεσό και το ΙDEA στην Λευκωσία.
Παρέχουν δωρεάν στέγη, υπηρεσίες και συμβουλές σε νέες ιδέες.


5.Επενδύστε σε χρησιμοποιημένο εξοπλισμό.

Όταν πάρετε την μεγάλη απόφαση να εγκατασταθείτε σε γραφείο με τους υπαλλήλους σας, μια ιδέα είναι να επενδύστε σε χρησιμοποιημένα έπιπλα και εξοπλισμό γραφείου.
Οι λόγοι είναι γιατί ίσως δεν χρειάζεστε να επενδύετε πολλά χρήματα σε τεχνολογία που είναι αναλώσιμη και έπιπλα που είτε καινούργια ή μεταχειρισμένα κάνουν την ίδια δουλειά.

Οθόνες, καρέκλες γραφείου και ράφια μεταχειρισμένα μπορούν άνετα να χρησιμοποιηθούν για μερικά χρόνια και μπορείτε να τα βρείτε σε πολύ χαμηλές τιμές.
Μπορείτε να επενδύσετε σε υψηλή τεχνολογία και εντυπωσιακό εξοπλισμό όταν θα σας επιτρέπουν τα οικονομικά σας.

6. Χρησιμοποιήστε εξωτερικούς συνεργάτες αντί για μόνιμο προσωπικό.

Σίγουρα το ιδανικό είναι να έχετε το σταθερό προσωπικό σας , τους οποίους να εμπιστεύεστε με κλειστά τα μάτια και να υπάρχει στο γραφείο το αίσθημα της ομάδας,  του αλληλοσεβασμού και να είναι όλοι προσηλωμένοι στον ίδιο στόχο.
Εντούτοις στα πρώτα σας βήματα θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με ποιους θα συνεργαστείτε. 

Το ιδανικό θα ήταν να ξεκινήσετε με εξωτερικούς συνεργάτες που μέχρι να είστε απόλυτα σίγουροι ότι μπορείτε να εργοδοτήσετε κάποιους. Αργά και σταθερά βήματα είναι η συμβουλή μας εδώ.

7.Επιδιώξτε την ανταλλαγή υπηρεσιών.

Η ανταλλαγή υπηρεσιών είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να γλυτώσουν χρήματα οι μικρές επιχειρήσεις. Σκεφτείτε πόσες άλλες μικρές επιχειρήσεις είναι στο ίδιο σημείο με εσας και προσπαθούν να επεκταθούν με χαμηλά μπάτζετ. Σίγουρα μια ανταλλαγή υπηρεσιών θα βοηθούσε και τις δύο πλευρές. 

Βρείτε άτομα-επιχειρηματίες που εμπιστεύεστε και κάνετε συμφωνίες μαζί τους που θα κερδίσετε και οι δύο. Για παράδειγμα αν είστε λογιστικό και χρειάζεστε υπηρεσίες σχεδιαστή – σίγουρα θα υπάρχει πεδίο για ανταλλαγή υπηρεσιών μεταξύ σας.
Προσεκτικά όμως σε αυτές τις συμφωνίες. Να θυμάστε ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.


Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης.






Συχνές Ερωτήσεις για την Κυπριακή Εταιρία.
Όλες οι απαντήσεις εδώ.

Επισκεφτειτε την κεντρικη ιστοσελιδα της KTC Business Consultants

Εισοδος

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Η ομάδα της ΚΤC Business Consultants Ltd σας παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη.

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο ή καλέστε μας στο +30 21 0873 7777 για Ελλάδα και +357 22 777020 για Κύπρο.


Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου της σελίδας μας
Επικοινωνία
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα
συμφωνείτε με την
Πολιτική Απορρήτου
της σελίδας μας

Επικοινωνήστε τηλεφωνικώς
+30 21 0873 7777 για Ελλάδα
+357 22 777020 για Κύπρο
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn More. That's Fine