Συμβουλες και στρατηγικη

Συμβουλές απο τον Μπίλ Γκέιτς στους νέους.

Συμβουλές απο τον Μπίλ Γκέιτς στους νέους.

Μπορεί να μην ήταν ο καλύτερος μαθητής του Harvard – αφού τα παράτησε, αλλά  είναι ο δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη και σίγουρα οι συμβουλές του αξίζουν της προσοχή μας.

Ο ιδιοκτήτης της Microsoft, σε διάφορες χρονικές περιόδους, μέσα από συνεντεύξεις και ομιλίες σε μαθητές έδωσε σημαντικές συμβουλές σε μαθητές και νέους επιχειρηματίες.
Μερικές απο τις πιο σημαντικές συμβουλές που έδωσε ο σπουδαίος αυτός επιχειρηματίας είναι οι πιο κάτω.

Η τεχνητή νοημοσύνη, η ενέργεια, και οι βιοεπιστήμες είναι κλάδοι για το μέλλον.

Ο Γκέιτς μέσα από ένα πόστ στο λογαριασμό του στο τουίτερ δήλωσε ότι κάποιος νέος που ακόμα σκέφτεται τι να σπουδάσει θα ήταν καλό να ψάξει λίγο αυτούς τους κλάδους. 
Τους αποκάλεσε τομείς μέσα από τους οποίους μπορεί κάποιος να επηρεάσει σημαντικά το μέλλον, την τεχνολογία και την ανθρωπότητα.

Να περιβάλετε τον εαυτό σας από ανθρώπους που θα σας προκαλούν, να σας μαθαίνουν και να σας βοηθούν να γίνεστε καλύτεροι.

Ο ιδρυτής της Microsoft μέσα από το ίδιο τουίτ συμβούλευσε τους μαθητές να περιβάλλουν τους ευτούς τους με τους κατάλληλους ανθρώπους που θα τους βοηθήσουν να πάνε μπροστά.
Κάτι παρόμοιο δήλωσε και ο Γουόρεν Μπαφέτ « Κινούμαστε προς την κατεύθυνση που ακολουθούν οι άνθρωποι του περιβάλλοντος μας» γι’ αυτό πρέπει να επιλέγουμε προσεκτικά από ποιους περιβαλλόμαστε και πορευόμαστε μαζί.


Πιστέψετε ότι ο κόσμος γίνεται όλο και καλύτερος και ότι θα γίνει ακόμα πιο καλός.

Μπορεί καμιά φορά να μην φαίνονται όλα τόσο όμορφα στον σύγχρονο κόσμο αλλά ο Γκέιτς είπε ότι η πραγματικότητα είναι ότι ο κόσμος είναι καλύτερος από ποτέ.
«Αν πιστέψεις ότι ο κόσμος γίνεται όλο και καλύτερος, θα γίνεις και εσύ ένα κομμάτι αυτής της προσπάθειας» και συμπλήρωσε «Δεν σημαίνει ότι αγνοείς τα κακώς έχοντα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος κόσμος. Απλά σημαίνει ότι πιστεύεις ότι μπορούν να επιλιθούν»

Με αισιοδοξία μπορείς να φτάσεις μακριά.

Μαζί με την γυναίκα του Melinda δήλωσε στο πανεπιστήμιο του Stanford ότι «ακόμα και σε άσχημες στιγμές και καταστάσεις η αισιοδοξία μπορεί να βοηθήσει να γίνουν εργαλεία για να μειώσουν τα προβλήματα.
Σημαντικό ωστόσο δήλωσε ότι «αν δεν δεις πραγματικά αυτούς που υποφέρουν τότε η αισιοδοξία σου δεν θα βοηθήσει.»

Να έχεις τις πεποιθήσεις σου, αλλά πάντα να είσαι περίεργος.

Ο Γκέιτς είναι ασταμάτητος μαθητής. Διαβάζει 50 βιβλία τον χρόνο!
Στα βιβλία που διαβάζει συνήθως μαθαίνει και κάτι καινούργιο αλλά πολλές φορές αναφέρει ότι μπορεί να διαφωνήσει μαζί με τον συγγραφέα. 
Τις περισσότερες φορές διαβάζει βιβλία που αφορούν τον κόσμο και την εξέλιξη.
Στους μαθητές του Columbia είπε « Προσπαθήστε να προβλέψετε τι πρόκειται να αλλάξει στον κόσμο τα επόμενα χρόνια και αν δεν γίνει αυτό που υπολογίσατε αναλογιστείτε τι λάθος έχει ό κόσμος που φανταστήκατε από την πραγματικότητα και γιατί;»


Αφιερώστε χρόνο για τα προβλήματα του πλανήτη.

Το 2007 στο Harvard δήλωσε ότι μετάνιωσε που δεν ήξερε όταν ήταν νεότερος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, όπως η παγκόσμια υγεία, η φτώχεια, η ρύπανση κ.α Είπε στους μαθητές λοιπόν να ενημερωθούν όσο μπορούν για αυτά και γιατί όχι, να σκεφτούν τρόπους να τα λύσουν.
Ελπίζω πρόσθεσε, σε αυτή την περίοδο την τρομερής ανάπτυξης της τεχνολογίας να καταφέρουμε επιτέλους να καταφέρουμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτές τις ανισότητες.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης.
Φορολογία προσώπων και εταιρειών στην Κύπρο.

Συχνές Ερωτήσεις για την Κυπριακή Εταιρία.
Όλες οι απαντήσεις εδώ.

Επισκεφτειτε την κεντρικη ιστοσελιδα της KTC Business Consultants

Εισοδος

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Η ομάδα της ΚΤC Business Consultants Ltd σας παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη.

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο ή καλέστε μας στο +30 21 0873 7777 για Ελλάδα και +357 22 777020 για Κύπρο.


Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου της σελίδας μας
Επικοινωνία
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα
συμφωνείτε με την
Πολιτική Απορρήτου
της σελίδας μας

Επικοινωνήστε τηλεφωνικώς
+30 21 0873 7777 για Ελλάδα
+357 22 777020 για Κύπρο
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn More. That's Fine