Συμβουλες και στρατηγικη

Τα βασικά βήματα για να στήσετε ένα επιτυχημένο Startup!

Τα βασικά βήματα για να στήσετε ένα επιτυχημένο Startup!

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στις μέρες μας. Η αρχή είναι εξαιρετικά δύσκολη και τα περισσότερα μονοπάτια είναι άγνωστα και για αυτό πολλές επιχειρήσεις δεν επιτυγχάνουν ποτέ αυτό που ξεκίνησαν. Είναι εύκολο να πεί κάποιος θα φτιάξω μια επιχείρηση και θα την κάνω να δουλεύει τέλεια. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να την ξεκινήσει την επιχείρηση. Η αρχή είναι η πιο σημαντική.
Πιο κάτω μαζέψαμε τα πιο σημαντικά βήματα που χρειάζεστε να κάνει μια Startup επιχείρηση για να γίνει πραγματικότητα. Η επεξήγηση βασίζετε στον γραφικό πίνακα που δημιούργησαν οι Funders and Founders.
Διαβάστε το και προετοιμαστείτε. Αν θέλετε να φτιάξετε μια Startup το ταξίδι θα είναι δύσκολο και σίγουρα θα γίνουν λάθη. Όσο πιο έτοιμοι είσαστε τόσο το καλύτερο για αυτό, θα ήταν καλά να ξέρετε το κάθε βήμα σας που ακολουθεί για να γίνει το όνειρο σας πραγματικότητα.


how to start-up.png

Ποια είναι λοιπόν η ιδέα σας για Startup;

Μερικές ιδέες ξεκινούν για να λύσουν ένα πρόβλημα ή να κλείσουν ένα κενό.
Κάποιες άλλες ιδέες βασίζονται σε υφιστάμενα προϊόντα ή υπηρεσίες αλλά βρήκαν τον τρόπο να εφαρμόσουν καλύτερα την παλιά ιδέα και την λειτουργία.
Αν έχετε κάποια ιδέα λοιπόν που σας απασχολεί, αυτό που έχετε να κάνετε είναι να γράψετε κάτω τις σκέψεις σας χωρίς περιορισμούς, πως θα μπορούσε να πιθανόν να λυθεί αυτό το πρόβλημα που έχετε στο μυαλό σας. Πάρτε λοιπόν ένα κομμάτι χαρτί και γράψετε ότι κατεβεί στο μυαλό σας, σημειώσεις, σχεδιαγράμματα, εικόνες και οτιδήποτε σας κατέβει στο κεφάλι – ακόμη και ότι θεωρείτε ηλίθιο.
Επίσης θα βοηθούσε να το συζητήσετε με ένα φίλο σας. Μιλάτε ανοικτά και μεταφέρετε του τις σκέψεις σας ελεύθερα. Οι ανταλλαγή ιδεών πάντα βοηθά, γιατί δύο μυαλά είναι πιο δυνατά από ένα.


Το στάδιο του πρωτότυπου.

Θα πρέπει να φτιάξετε ένα αρχικό πρωτότυπο για την ιδέα σας. Είναι το πρώτο βασικό βήμα που πρέπει να γίνει για να δείτε πού βρίσκεστε.
Προσπαθήστε να φέρετε το πρωτότυπο σας σε όσο πιο καλό επίπεδο γίνεται. Όπως περίπου του φανταζόσαστε αρχικά. Τέλειο δεν μπορεί να γίνει σε αυτό το στάδιο, αλλά έχοντας ένα καλό αρχικό θα σας γλυτώσει χρόνο, ενέργεια και τέλος θα έχετε μια καλύτερη εικόνα. 

Παρουσιάστε την ιδέα σας σε 100 άτομα.

Το να παρουσιάσετε το πρωτότυπο σας σε 100 άτομα θα πάρετε απαντήσεις και προβληματισμούς από τους χρήστες. Έτσι θα σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε στην επίλυση των σημαντικών προβλημάτων.
Ίσως σε μερικές περιπτώσεις τα 100 άτομα να μην χρειάζονται. Όσο περισσότερα όμως θα σας δώσουν μια καλύτερη αντίληψη για το που «στέκεται» το προϊόν σας και πως το εκλαμβάνει ο περισσότερος κόσμος. Είναι σημαντικό να τους ακούσετε προσεκτικά.

Δουλέψετε ξανά στο πρωτότυπο σας.

Μετά τα πρώτα σχόλια από τους χρήστες θα πρέπει  να βάλετε τα δυνατά σας για να το φτιάξετε καλύτερα. Μελετήστε προσεκτικά τα σχόλια τους, τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και τα πλεονεκτήματα για να κάνεις το προϊόν σου καλύτερο. Αυτό είναι ένα σημαντικό στάδιο και αρκετά δύσκολο, διότι θα χρειαστεί σκληρή δουλειά για να βρείτε τις λύσεις και να τελειοποιήσετε το προϊόν σας. Τα σχόλια των χρηστών είναι ο τρόπος να τελειοποιήσετε το προϊόν σας.


Βρείτε τον συνεργάτη-συναίτερο σας.

Το να βρείτε συνεργάτη σας είναι κάτι πολύ βασικό στην διαδικασία επέκτασης σας. Το να δουλεύετε μόνοι σας σε κάτι είναι κουραστικό, μοναχικό, δύσκολο και μπορεί να έχει πολύ κακά αποτελέσματα.
Οι σπουδαίοι επιχειρηματίες γνωρίζουν ότι οι επιχειρήσεις δεν στηρίζονται μόνο σε ένα άτομο. Αυτό είναι αδύνατο. Κανείς δεν  μπορεί να τα κάνει όλα μόνος. Θα πρέπει λοιπόν να διαλέξετε προσεκτικά τον συνεργάτη ή τον συνέταιρο σας, ο οποίος πρέπει να είναι άτομο που μπορεί να σας βοηθήσει στα πρώτα σας στάδια. Η σωστή κατανομή εργασίας και ρόλων είναι σημαντική. Αν για παράδειγμα είστε καλός προγραμματιστής θα ήταν έξυπνο αν βρίσκατε ένα συνέταιρο καλό στο μάρκετινγκ ή στην ανάπτυξη των πωλήσεων για παράδειγμα. Ο επιλογή των συνεργατών-συνεταίρων  σας είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για μια οργανωμένη εταιρεία.

Εγγραφή της εταιρείας σας.

Αφότου βρήκατε τον συνέταιρο σας, το επόμενο βήμα είναι η ίδρυση της εταιρείας σας.
Βρείτε την ιδανική δομή για την εταιρεία σας, με τους διευθύνοντες σύμβουλους και τους μετόχους της. Η εγγραφή και η επιλογή ονόματος και επωνυμίας είναι αρκετά σημαντική. Έχετε την ευκαιρία να εγγράψετε την επίσημη ονομασία της εταιρείας σας καθώς επίσης το λογότυπο αλλά και ίσως πιο σημαντικά πράγματα όπως κάποια πατέντα ή καινοτομία που θέλετε να διασφαλίσετε.
Τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας είναι πολύ σημαντικά στις μέρες μας.


Χρηματοδότηση και προώθηση.

Έφτασε η στιγμή να λανσάρετε την ιδέα σας. Κτίστε και τελειοποιήστε την πρώτη έκδοση. Είναι η στιγμή που το προϊόν σας θα βγει στις αγορές. Πρέπει να σιγουρευτείτε ότι όλα τρέχουν ομαλά. 
Έφτασε η ώρα να ξεκινήσει το σόου.
Εφόσον είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε και έχετε έτοιμο προϊόν ,είναι καλή στιγμή να ξεκινήσετε να ψάχνετε χρηματοδότες. Μπορείτε να ψάξετε όλες τις δυνατές ευκαιρίες που μπορείτε, να απευθυνθείτε σε επενδυτές και να κτυπήσετε πόρτα. Μην διστάσετε για κανένα λόγο.
Σιγουρευτείτε ότι έχετε το ποσό που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε και να αναπτύξετε το όνομα της εταιρείας σας και να προωθήσετε τις υπηρεσίες σας. Το να ψάχνετε για επενδυτές μπορεί να είναι κουραστικό και επώδυνο, είναι όμως μια διαδικασία σημαντική για κάθε νεοφυή επιχείρηση.
Να είστε καλά προετοιμασμένοι και έτοιμοι να στηρίξετε το προϊόν σας με κάθε τρόπο. Η καλή προετοιμασία και οι παρουσίαση είναι βασικά εργαλεία για να κάνετε τον κόσμο να πιστέψει σε εσάς.


Λανσάρισμα! (Επιτέλους)

Όταν ξεκινήσετε, θα πρέπει να βεβαιωθείτε για δύο πράγματα.
1.Τα πάντα κυλούν ομαλά.
2.Όλοι ξέρουν για αυτό που ξεκινήσατε. Βεβαιωθείτε ότι όλοι ξέρουν για το καινούργιο προϊόν.


Οι χρήστες και η σημασία τους.

Σε αυτό το στάδιο θα αρχίσετε να μετράτε την απόδοση των νέων χρηστών ή των πωλήσεων.
Θα πρέπει να δείτε τις πωλήσεις σας. Να παρακολουθείτε αν οι χρήστες επιστρέφουν ξανά στο προϊόν σας, αν κατεβάζουν την εφαρμογή σας και γενικά τις επιδόσεις σας  στις αγορές.

Στρατηγική ανάπτυξης.

Η ανάπτυξη δεν είναι κάτι εύκολο. Όλοι το παραδέχονται. Χρειάζεται να έχετε υπομονή και επιμονή.
Το επόμενο σκαλί είναι να καταφέρετε να φτάσετε τους 1000 χρήστες (ή αγοραστές).
Ο στόχος σας είναι να τους αυξάνετε περίπου 5% ανα βδομάδα. Δεν είναι απλό αυτό αλλά είναι δυνατό σύμφωνα με τους ειδικούς. Συνεχίζετε λοιπόν να κάνετε το ίδιο για τα υπόλοιπα 4 χρόνια με σκοπό τους περισσότερους χρήστες και την αύξηση των πωλήσεων (προφανώς). Θεωρητικά πάντα μετά τα 4 πρώτα χρόνια θα μπορείτε να πείτε με σιγουριά εάν η επιχείρηση σας είναι επιτυχημένη ή αν βαδίζει στην σωστή κατεύθυνση.


Επαναλάβετε.

Στην περίπτωση που κάτι πήγε λάθος (πολύ πιθανό σενάριο) στην αρχή, και δεν καταφέρατε να αυξήσετε αρκετά τους χρήστες ή τις πωλήσεις σας, μην πανικοβληθείτε. Συμβαίνει συχνά και δεν σημαίνει ότι το προϊόν σας είναι αποτυχία. Αν κάτι πήγε στραβά κατά το λανσάρισμα, μπορείτε απλούστατα να ξανά-εκκινήσετε με ανανεωμένη έκδοση. Η επανάληψη και τα πισωγυρίσματα είναι μέρος του παιχνιδιού.
Αν θέλετε ένα παράδειγμα, μάθετε ότι η AirBnB ξεκίνησε τρείς φορές!

Ολοκληρώνοντας καλό είναι να σας αναφέρουμε ότι το μόνο σίγουρο που δεν υπάρχει είναι ο εύκολος δρόμος για την επιτυχία. Είναι ένας δρόμος που θα δοκιμαστείτε, θα κάνετε λάθη, θα απογοητευτείτε, θα τσακωθείτε με φίλους και άλλα πολλά θα συμβούν που δεν φαντάζεστε. Κάποια σίγουρα θα σας βρούνε απροετοίμαστους
Να θυμάστε να είστε πάντα έτοιμοι για να αντιμετωπίσετε την κάθε πρόκληση και να μην πτοείστε. Να μείνετε σταθεροί στον στόχο σας. Το ταξίδι αυτό θα είναι μακρύ και δύσκολο. Φροντίστε να το απολαύσετε.


Μπορεί να σας ενδιαφέρουν.

Συχνές Ερωτήσεις για την Κυπριακή Εταιρία.
Όλες οι απαντήσεις εδώ.

Επισκεφτειτε την κεντρικη ιστοσελιδα της KTC Business Consultants

Εισοδος

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Η ομάδα της ΚΤC Business Consultants Ltd σας παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη.

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο ή καλέστε μας στο +30 21 0873 7777 για Ελλάδα και +357 22 777020 για Κύπρο.


Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου της σελίδας μας
Επικοινωνία
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα
συμφωνείτε με την
Πολιτική Απορρήτου
της σελίδας μας

Επικοινωνήστε τηλεφωνικώς
+30 21 0873 7777 για Ελλάδα
+357 22 777020 για Κύπρο
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn More. That's Fine