Επιχειρηματικα νεα

Σχέδιο παροχής Χορηγιών για αγροτουριστική ανάπτυξη.

Σχέδιο παροχής Χορηγιών για αγροτουριστική ανάπτυξη.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την έναρξη του Σχεδίου παροχής Χορηγιών για μικρομεσαίες επιχειρήσεις για Αγροτουριστική ανάπτυξη.

Σκοπός του σχεδίου είναι βέβαια η ενθάρρυνση των επενδύσεων από μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν σκοπό την ανάδειξη της υπαίθρου αλλά και τον εμπλουτισμό του πολιτιστικού χαρακτήρα. Επίσης σημαντικό είναι η ενίσχυση των τοπικών κοινοτήτων και των εισοδημάτων των κατοίκων τους.
Εξίσου σημαντική είναι η διάσωση, διατήρηση και αναβάθμιση του χαρακτήρα της Κυπριακής υπαίθρου και παράδοσης. Η τόνωση του τουρισμού της υπαίθρου είναι ένα σημαντικό βήμα για την Κυπριακή οικονομία και ανάπτυξη.

Το σχέδιο είναι σε άμεση σχεδόν εφαρμογή αφού ο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως θα δέχεται αιτήσεις από τις 29 Οκτωβρίου. Το συνολικό κονδύλι που θα διατεθεί ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια Ευρώ και προέρχεται από το ΕΤΠΑ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Δικαιούχοι είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες προτίθενται να κάνουν δαπάνες πάνω από €120.000 μέχρι και €800.000 για το έργο. Το μέγιστο ποσό χορηγίας ανέρχεται στις €200.000.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι εν ενεργεία, εγγεγραμμένες επιχειρήσεις στην Κύπρο, οι οποίες να είναι ενοικιαστές διατηρητέων οικοδομών ή αρχαίων μνημείων, στις περιοχές που καλύπτονται από το σχέδιο. Η κάθε επιλέξιμη επιχείρηση προκειμένου να πάρει την χορηγία δεσμεύεται να λειτουργήσει για τουλάχιστον 3 χρόνια μετά την παροχή του τελευταίου τμήματος της χορηγίας.


Τι είδους επιχειρήσεις;

Η χρήσεις που θα επιλεχθούν για χορηγία είναι μικρά τουριστικά καταλύματα με εξαίρεση ξενοδοχειακές μονάδες οποιουδήποτε αστέρα.
Εστιατόρια, ταβέρνες και παραδοσιακά καφενεία εμπίπτουν στο σχέδιο.
Τέλος το σχέδιο επιχορηγήσεων αγροτουρισμού αφορά χώρους δραστηριοτήτων που συνδέονται με την φύση, τον πολιτισμό, την παράδοση και την ψυχαγωγία. Δηλαδή, μπορούν να είναι εκθετήρια πώλησης παραδοσιακών προϊόντων, εργαστήρια καλών τεχνών, εκθεσιακοί χώροι και μουσεία. Όλα αυτά θα πρέπει φυσικά να να δίνουν έμφαση στην ανάδειξη της παράδοσης και της κυπριακής υπαίθρου.

Δαπάνες που καλύπτονται (Επιλέξιμες).

(α) Οικοδομικά Έργα 

(β) Αμοιβές για παροχή υπηρεσιών αρχιτεκτόνων, πολιτικών μηχανικών ή άλλων συμβούλων (επιμετρητών, μηχανολόγων μηχανικών, ηλεκτρολόγων μηχανικών κλπ.) που έχουν σχέση με τις οικοδομικές εργασίες. 

Επιλέξιμη για παροχή χορηγίας είναι η πραγματική καταβληθείσα δαπάνη που συνοδεύεται από πρωτότυπα τιμολόγια και εξοφλημένες πρωτότυπες αποδείξεις και που τεκμηριώνεται με επαρκή αποδεικτικά στοιχεία.

Βρείτε περισσότερες λεπτομέριες για το σχέδιο στην ιστοσελίδα του τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Κατεβάστε ολόκληρο τον οδηγό για τις
Χορηγίες Αγροτουριστικής Ανάπτυξης εδώ.


Συχνές Ερωτήσεις για την Κυπριακή Εταιρία.
Όλες οι απαντήσεις εδώ.

Επισκεφτειτε την κεντρικη ιστοσελιδα της KTC Business Consultants

Εισοδος

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Η ομάδα της ΚΤC Business Consultants Ltd σας παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη.

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο ή καλέστε μας στο +30 21 0873 7777 για Ελλάδα και +357 22 777020 για Κύπρο.


Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου της σελίδας μας
Επικοινωνία
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα
συμφωνείτε με την
Πολιτική Απορρήτου
της σελίδας μας

Επικοινωνήστε τηλεφωνικώς
+30 21 0873 7777 για Ελλάδα
+357 22 777020 για Κύπρο
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn More. That's Fine