Συμβουλες και στρατηγικη

8 τακτικές για τους επαγγελματίες που δουλεύουν μόνοι τους.

8 τακτικές για τους επαγγελματίες που δουλεύουν μόνοι τους.


Το να δουλεύετε ως ελεύθεροι επαγγελματίες έχει αρκετά προτερήματα, καθώς μπορείτε να καθορίσετε το ωράριο εργασίας σας ,αλλά και τον εργασιακό σας χώρο. Ταυτόχρονα ,μπορεί να υπάρξουν στιγμές αδυναμίας καθώς θα είστε συνέχεια μόνοι και θα πρέπει να τα αντιμετωπίσετε όλα εσείς. Επίσης θα πρέπει να είστε πάντα συγκεντρωμένοι και δυνατοί. Είστε οι υπεύθυνοι για όλα γιαυτό πρέπει να δημιουργήσετε τις καλύτερες συνθήκες.

Συνήθειες που μπορείτε να υιοθετήσετε για να είστε πάντα παραγωγικοί και θετικοί από όπου και αν δουλεύετε.


Όχι φόρμες και σίγουρα όχι πιτζάμες.

Παρόλο που είναι πολύ καλό να νιώθουμε άνετοι μέσα στα ρούχα που φοράμε και το συστήνουμε ανεπιφύλακτα, εντούτοις αυτό μπορεί να σας «χαλαρώσει» υπερβολικά. Να σας βάλει δηλαδή σε μια κατάσταση άνεσης, χαλάρωσης και ύπνου. Αν σκοπεύετέ να δουλέψετε σε μια καφετέρια αντί να βάλετε τις φόρμες σας θα ήταν καλό να βάλετε ένα πουκάμισο ή ένα παντελόνι το οποίο θα κρατά το μυαλό και το κορμί σας, σε μια σωστή πόζα-στάση εργασίας.

Φτιάξτε- καθορίστε ένα σημείο εργασίας.

Διαλέξτε ένα σημείο. Κατά προτίμηση όχι το κρεβάτι σας -  στο οποίο θα εκτελείτε όλες σας τις εργασίες. Θα λειτουργείτε από εκεί και θα δημιουργήσετε μια συνήθεια-ρουτίνα αλλά και τυπικούς περιορισμούς.

Επενδύστε στο περιβάλλον σας.

Φτιάξτε τον εργασιακό σας χώρο ώστε να απολαμβάνετε την ώρα που αφιερώνετε εκεί. Διακοσμείστε με ότι σας εμπνέει, από εικόνες μέχρι σοφίες που σας ηρεμούν και σας αφυπνίζουν. Η τέχνη βοηθά, επίσης τα φυτά και μια ωραία πολυθρόνα που θα σας χαλαρώνει. Οτιδήποτε σας κάνει να θέλετε να ξεκινήσετε δουλειά το πρωί, θα σας κάνει και παραγωγικούς.

Βγείτε και λίγο έξω.

Μην κολλήσετε στην καρέκλα όλη μέρα. Βγείτε και λίγο έξω, δείτε κάτι καινούργιο, αγοράστε ένα καφέ, κάντε μια βόλτα. Λίγος φρέσκος αέρας και αλλαγή σκηνικού θα σας βοηθήσει το μυαλό σας.

Λιγότερα κοινωνικά δίκτυα.

Συχνά λέμε «ας δω τι παίζει στο Facebook δύο λεπτά και θα ξαναρχίσω αμέσως δουλειά.» Τα δυο λεπτά γίνονται 10 και μετά χάνουμε την ροή μας. Σύμφωνα με έρευνες χρειαζόμαστε περίπου 25 λεπτά για να επανέλθουμε σε απόλυτη συγκέντρωση μετά από μια διακοπή.
Βρείτε λοιπόν τρόπους να αφήνετε το κινητό σας μακριά και να το χρησιμοποιείτε λιγότερο όταν έχετε κάποια σοβαρή εργασία.

Διαχείριση χρόνου.

Αν ξέρετε για παράδειγμα ότι είστε πιό παραγωγικοί στις 11 αντί στις 8 το πρωί, οργανώστε τις εργασίες και το πρόγραμμα σας ώστε να εκμεταλλευτείτε τις ώρες που είστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Η διαχείρηση του χρόνου σας είναι πολύ σημαντική.
Ανάλογα βάλτε τις πιο χαλαρές υποχρεώσεις σας σε ώρες που προτιμάτε να μην πιέζεστε.

Μείνετε ενεργοί.

Αφού έχετε την δυνατότητα να κάνετε ότι θέλετε, δεν είναι ανάγκη να κάθεστε με τις ώρες ακόμα και την ώρα που έχετε να μιλήσετε ή να αναφέρετε σε κάποιον. Μπορείτε να δώσετε την αναφορά σας ή να κάνετε το τηλεφώνημα ενώ κάνετε μια βόλτα έξω στο τετράγωνο.
Σωστή διατροφή.
Βάλτε τις σωστές προμήθειες από σνακ και τσιμπήματα κοντά σας για ενέργεια.
Φρούτα, λαχανικά και σνάκ ολικής θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τα επίπεδα ενέργειας που χρειάζεστε. Μην ξεχνάτε να ενυδατώνεστε συχνά. Πίνετε περισσότερο τσάι και λιγότερο καφέ.

Τραβήξτε γραμμές.

Όταν δουλεύετε από σπίτι είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείτε και να μπερδέψετε την ώρα εργασίας με την ώρα χαλάρωσης. Όταν δεν εργάζεστε βρείτε τρόπο να διαχειριστείτε τα μηνύματα και τις ειδοποιήσεις που αφορούν την δουλειά. Βάλτε κάποιους φραγμούς ώστε να μην μπαίνετε στην διαδικασία να απαντάτε τηλεφωνήματα και emails ενώ είστε με την οικογένεια, ή το αντίθετο. Δηλαδή ενώ πρέπει να συγκεντρωθείτε στην δουλειά να θυμηθείτε να πάτε να βάλετε μπουγάδα. Όλα πρέπει να γίνονται στην ώρα τους.

Δοκιμάστε λοιπόν τα πιο πάνω και σίγουρα θα βελτιώσετε την απόδοση σας αλλά και την ψυχολογία σας καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Συχνές Ερωτήσεις για την Κυπριακή Εταιρία.
Όλες οι απαντήσεις εδώ.

Επισκεφτειτε την κεντρικη ιστοσελιδα της KTC Business Consultants

Εισοδος

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Η ομάδα της ΚΤC Business Consultants Ltd σας παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη.

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο ή καλέστε μας στο +30 21 0873 7777 για Ελλάδα και +357 22 777020 για Κύπρο.


Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου της σελίδας μας
Επικοινωνία
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα
συμφωνείτε με την
Πολιτική Απορρήτου
της σελίδας μας

Επικοινωνήστε τηλεφωνικώς
+30 21 0873 7777 για Ελλάδα
+357 22 777020 για Κύπρο
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn More. That's Fine