Φορολογια στην Κυπρο

Καταβολή δεύτερης δόσης προσωρινής φορολογίας 2018.

Καταβολή δεύτερης δόσης προσωρινής φορολογίας 2018.

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε για την καταβολή της δεύτερης δόσης της προσωρινής φορολογίας της εταιρείας σας ή προσωπική (αυτοεργοδοτούμενους) για το 2018.
Η τελευταία ημερομηνία καταβολής της δόσης είναι η 31η Δεκεμβρίου 2018.

Η δόση αυτή είναι η δεύτερη και τελευταία για το τρέχον έτος, την οποία όλες οι εταιρείες- φορολογικοί κάτοικοι Κύπρου αλλά  και φυσικά πρόσωπα που επιχειρούν από Κύπρο οφείλουν στις φορολογικές αρχές. Και στις δύο περιπτώσεις, οι φορολογικοί κάτοικοι καλούνται να καταβάλουν το ποσό βασισμένο στα εισοδήματα τα οποία υπόκεινται σε φορολογία, εξαιρουμένου του μισθού τους και βασισμένο στα αναμενόμενα κέρδη της χρονιάς.




Να ενημερώσουμε επίσης ότι η σχετική δόση μπορεί να καταβληθεί με παράταση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου αλλά μόνο μέσω του συστήματος διαδικτυακών πληρωμών JCC Electronic Portal χωρίς κάποιο επιπλέον πρόστιμο για καθυστέρηση.

Εάν το υπολογισμένο φορολογητέο εισόδημα αναθεωρηθεί προς τα πάνω, τόκος ύψους 3,5% θα πρέπει να καταβληθεί, πάνω στην διαφορά του αναθεωρημένου ποσού και του αρχικά υπολογισμένου ποσού που δηλώθηκε την ημερομηνία της πρώτης καταβολής.

Σημαντικό επίσης να αναφέρουμε ότι εάν ο πληρωτέος υπολογισμένος προσωρινός φόρος του 2018 τελικά είναι πιο κάτω από τον πραγματικό φόρο που θα βασιστεί στις ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις του έτους, τότε ο φορολογούμενος υπόκεινται σε πρόστιμο ύψους 10% στο ποσό που δεν υπολογίστηκε σωστά για να πληρωθεί.




Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης.


Συχνές Ερωτήσεις για την Κυπριακή Εταιρία.
Όλες οι απαντήσεις εδώ.

Επισκεφτειτε την κεντρικη ιστοσελιδα της KTC Business Consultants

Εισοδος

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Η ομάδα της ΚΤC Business Consultants Ltd σας παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη.

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο ή καλέστε μας στο +30 21 0873 7777 για Ελλάδα και +357 22 777020 για Κύπρο.


Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου της σελίδας μας
Επικοινωνία
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα
συμφωνείτε με την
Πολιτική Απορρήτου
της σελίδας μας

Επικοινωνήστε τηλεφωνικώς
+30 21 0873 7777 για Ελλάδα
+357 22 777020 για Κύπρο
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn More. That's Fine