Εταιρεια στην Κυπρο

Η ειδική φορολογία για ναυτιλιακές εταιρείες στην Κύπρο εν συντομία.

Η ειδική φορολογία για ναυτιλιακές εταιρείες στην Κύπρο εν συντομία.

Οι ναυτιλιακές εταιρείες στην Κύπρο ευνοούνται από την νομοθεσία που ως γνωστόν έχει καταστήσει το νησί σε ένα από τα πιο σημαντικά και μεγαλύτερα νηολόγια στην Ευρώπη αλλά και στο παγκόσμιο.

Η πολιτική για τη ναυτιλία στην Κύπρο αναβαθμίζεται συνεχώς µε σκοπό τη βελτίωση των προτύπων ασφάλειας, συνθηκών διαβίωσης  όπως και τις συνθήκες απασχόλησης των ναυτικών επί των Κυπριακών σκαφών, και την ενίσχυση  της φήμης της Κύπρου ως ναυτικό έθνος και ως ναυτιλιακή δύναμη µε υψηλές προδιαγραφές ποιότητας. Η Κυπριακή σημαία είναι στη λευκή λίστα του μνημονίου συνεννόησης του Παρισιού γεγονός που αποδεικνύει τη δέσμευση της κυβέρνησης για την ασφάλεια και τη καθιέρωση της Κύπρου ως ευπόληπτου διεθνούς ναυτιλιακού κέντρου.

Ένα σημαντικό ποσοστό των σκαφών στο Κυπριακό νηολόγιο διαχειρίζεται από εξειδικευμένες εταιρείες διαχείρισης πλοίων γνωστές για την εξειδίκευσή τους σε αυτόν τον τομέα.

Η Νόμοθεσία.

Ο περί Εμπορικής Ναυτιλίας Νόμος είναι εγκεκριμένος από την ΕΕ, και προβλέπει την απαλλαγή από όλους τους άμεσους φόρους και τη φορολογία, υπό το καθεστώς φόρου χωρητικότητας των ιδιοκτητών πλοίων, ναυλωτών και διαχειριστών πλοίων, από τη λειτουργία των κοινοτικών πλοίων που πληρούν τις προϋποθέσεις (πλοία που φέρουν τη σημαία ενός κράτους μέλους της ΕΕ ή μιας χώρας στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο) και ξένων (μη κοινοτικών) πλοίων (υπό προϋποθέσεις), σε δραστηριότητες που πληρούν τις προϋποθέσεις.


Η νομοθεσία που διέπει τις ναυτιλιακές εταιρείες στην Κύπρο επιτρέπει στα μη κοινοτικά σκάφη να εισέλθουν στο καθεστώς φόρου χωρητικότητας υπό τον όρο ότι ο στόλος θα αποτελείται από τουλάχιστον 60% κοινοτικά σκάφη. Εάν η απαίτηση αυτή δεν ικανοποιηθεί, τότε τα μη κοινοτικά σκάφη μπορούν να εξακολουθούν να πληρούν τις προϋποθέσεις, εφόσον πληρούνται ορισμένα κριτήρια.

Η νομοθεσία περιλαμβάνει έναν κανόνα "όλα ή τίποτα", που σημαίνει ότι αν ένας διαχειριστής πλοιοκτήτες / ναυλωτή / πλοίο από μια ομάδα επιλέγει να φορολογηθεί σύμφωνα με το καθεστώς φορολογίας χωρητικότητας, όλοι οι πλοιοκτήτες / ναυλωτές / διαχειριστές πλοίων του ομίλου θα πρέπει να επιλέξουν το ίδιο. 

Η απαλλαγή δίνεται επίσης σε σχέση με τους μισθούς των αξιωματικών και του πληρώματος πάνω σε Κυπριακό πλοίο.


Κατεβάστε τον οδηγό της Κυπριακής Εμπορικής Ναυτιλίας.

Συχνές Ερωτήσεις για την Κυπριακή Εταιρία.
Όλες οι απαντήσεις εδώ.

Επισκεφτειτε την κεντρικη ιστοσελιδα της KTC Business Consultants

Εισοδος

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Η ομάδα της ΚΤC Business Consultants Ltd σας παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη.

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο ή καλέστε μας στο +30 21 0873 7777 για Ελλάδα και +357 22 777020 για Κύπρο.


Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου της σελίδας μας
Επικοινωνία
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα
συμφωνείτε με την
Πολιτική Απορρήτου
της σελίδας μας

Επικοινωνήστε τηλεφωνικώς
+30 21 0873 7777 για Ελλάδα
+357 22 777020 για Κύπρο
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn More. That's Fine