Συμβουλες και στρατηγικη

Οι 10 σημαντικότερες αρχές των επιτυχημένων ανθρώπων.

Οι 10 σημαντικότερες αρχές των επιτυχημένων ανθρώπων.


Ποιες είναι οι αρχές των επιτυχημένων ανθρώπων; Είναι κάποια πράγματα που κάνουν μερικούς ανθρώπους να ξεχωρίζουν. Ένα από αυτά είναι να μην επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη και γενικά διατηρούν κάποιες αρχές. Σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Όλοι κάνουν λάθη, ειδικά όταν βρίσκονται κάτω υπό πίεση, αλλά μερικοί πετυχημένοι επιχειρηματίες ξέρουν ότι πρέπει να ακολουθούν τις πιο κάτω αρχές στην επαγγελματική αλλά και προσωπική τους ζωή.

Διαβάστε λοιπόν τις 10 σημαντικότερες αρχές των επιτυχημένων ανθρώπων.


Ασχολούνται με πράγματα που αγαπούν και έχουν πάθος.

Μπορεί να είναι δύσκολο σε μια μέρα να κάνεις μόνο ότι αγαπάς. Κάθε δουλειά έχει και τις βαρετές στιγμές τις, τις ώρες που πρέπει να λερώσεις τα χέρια σου και δεν θα είναι τόσο απολαυστικό.
Είναι σημαντικό όμως ο κάθε άνθρωπος να έχει ένα απώτερο σκοπό, ένα όνειρο το οποίο να τον κρατά σε εγρήγορση. Το πάθος για την δουλειά μας είναι όλη η ενέργεια της καθημερινότητας μας. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν θα μείνουν για πολύ σε μια δουλειά που δεν τους εκφράζει, ανεξαρτήτως μισθού.



Δεν λένε ποτέ ψέματα.

Τα ψέματα δεν ωφέλησαν ποτέ και κανένα. Η ειλικρίνεια από την άλλη μπορεί καμιά φορά να πληγώσει αλλά ποτέ δεν θα βάψει την φήμη και την αξιοπιστία κανενός. Πολλές φορές, ακόμα και τα μικρά και ασήμαντα ψεματάκια αποκαλύπτονται και αμέσως χάνεται η αξιοπιστία του ατόμου.
Προσπαθήστε να είστε ειλικρινείς με συναδέλφους, προϊστάμενους, οικογένεια και φίλους. Θα δείτε ότι θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα και θα μετρά η γνώμη σας περισσότερο.



Δεν διστάζουν να αλλάξουν γνώμη.

Πολλές φορές ακούμε ότι το πείσμα και η επιμονή οδήγησαν κάποιους ανθρώπους στην επιτυχία. Σίγουρα αυτά είναι σημαντικά αλλά εξίσου σημαντικό προτέρημα των επιτυχημένων ανθρώπων είναι να είναι σε θέση να αλλάξουν γνώμη εκεί που πρέπει αφήνοντας πίσω τον εγωισμό τους. Το πείσμα και η άρνηση μας να δούμε τα πράγματα σφαιρικά και αντικειμενικά, έχει πολλές φορές άσχημα αποτελέσματα. Οι άνθρωποι λοιπόν που είναι σε θέση να αλλάξουν γνώμη εκεί που πρέπει είναι αυτοί που προχωρούν μπροστά.


Ο σύντομος δρόμος δεν είναι πάντα ο σωστός.

Πολλές φορές προσπαθούμε να επισπεύσουμε μια διαδικασία παρακάμπτοντας μια άλλη. Άλλες φορές στην βιασύνη μας να κάνουμε κάτι γρήγορα αφήνουμε κάτι πίσω που μπορεί να είναι εξίσου σημαντικό. Είναι καλύτερα να ακολουθούμε τον σωστό δρόμο και να σεβόμαστε τις διαδικασίες, αλλά και άτομα πριν τα προσπεράσουμε. Όλα γίνονται για κάποιο λόγο και ακολουθώντας την σωστή διαδικασία ή δρόμο θα γλυτώσετε από περιπέτειες.


Τα συναισθήματα δεν πρέπει να καθοδηγούν την λήψη αποφάσεων.

Είναι πολύ εύκολο κάποια συναισθήματα να μας καταβάλουν και να μας επηρεάσουν στην λήψη σημαντικών αποφάσεων. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι μαθαίνουν να  απομονώνουν τα συναισθήματα τους και να παίρνουν αποφάσεις με το μυαλό τους. Καμιά φορά, δυνατά συναισθήματα όπως ο θυμός, ο φόβος, η ζήλια, ακόμα και η συμπάθεια μπορούν να μας επηρεάσουν στις αποφάσεις μας. Ένα τρανταχτό παράδειγμα στις επιχειρήσεις είναι όταν ο διευθυντής πρέπει να απολύσει κάποιον υπάλληλο με τον οποίο έχει κτίσει κάποια οικία σχέση. Σε κάποια άλλη περίπτωση μπορεί να αντιδράσει υπερβολικά σε κάποιο λάθος λόγω του ότι ήταν συναισθηματικά φορτισμένος εκείνη την στιγμή. Μάθετε να ελέγχετε τα συναισθήματα σας.



Δεν προσπαθούν να τους ευχαριστήσουν όλους.

Όλοι μας θέλουμε να ευχαριστούμε τους γύρω μας και να τα πηγαίνουμε καλά με όλους. Ειδικά στον χώρο τον επιχειρήσεων αυτό είναι αδύνατον. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι οι ίδιοι και σίγουρα οι απόψεις μας και οι αποφάσεις μας πολλές φορές δεν θα αρέσουν σε κάποιους. 
Είτε είναι συνάδελφος, είτε είναι πελάτης, αν δεν βρείτε κανάλια επικοινωνίας απλά προχωρήστε παρακάτω. Κάποιοι άνθρωποι δεν θα είναι ποτέ ευχαριστημένοι γι’ αυτό μην χάνετε τον χρόνο σας.
Κάντε αυτό που πιστεύετε ότι είναι σωστό και αν βγείτε λανθασμένοι, διορθώστε ή αποδεχτείτε το.



Δεν προσπαθούν να φαίνονται κάτι άλλο από αυτό που είναι.

Οι άνθρωποι που κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή είναι αυτοί που ήταν πάντα ο εαυτός τους χωρίς να προσποιούνται ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που είναι. Πολλές φορές το να προσποιείσαι έχει τα αντίθετα αποτελέσματα και μπορείς εύκολα να χάσεις την αξιοπιστία σου. Το μοντέλο “fake it until you make it” μπορεί να δούλεψε για κάποιους αλλά δεν πετυχαίνει πάντα, ούτε είναι το ιδανικό. Μείνετε ταπεινοί και όχι μόνο δεν θα σας αμφισβητήσουν ποτέ αλλά θα είστε και ένα παράδειγμα όταν πετύχετε τους στόχους σας.



Αναλαμβάνουν την ευθύνη στις αποτυχίες.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι και συνήθως οι μεγάλοι ηγέτες παίρνουν πάντα την ευθύνη για τα λάθη τους αλλά και για τις αποτυχίες των υφισταμένων τους.
Το πιο καταστροφικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας είναι να κατηγορείτε τους άλλους για κάποια αποτυχία. Όταν κάποιος παίρνει την ευθύνη και απολογηθεί για το λάθος ή την αποτυχία του κερδίζει αμέσως τον σεβασμό των άλλων αλλά και τις ομάδας του.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι μεγάλοι ηγέτες ποτέ δεν θα προδώσουν την ομάδα τους ρίχνοντας ευθύνες στον ένα και στον άλλο, αλλά θα το πάρουν πάνω τους.



Τολμούν να κάνουν τις δύσκολες ερωτήσεις.

Όλοι οι άνθρωποι πολλές φορές αισθάνονται αμήχανα να κάνουν μια δύσκολη ερώτηση. Κάποιες φορές μια διευκρίνιση που θέλουμε να κάνουμε μπορεί να φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση. Σε άλλες περιπτώσεις οι άνθρωποι αποφεύγουν να ρωτήσουν κάτι για να μην προσβάλουν τον απέναντι τους. 
Κάπως έτσι λοιπόν δημιουργούνται οι παρεξηγήσεις. Κάνοντας λοιπόν τις δύσκολες ερωτήσεις, ακόμα και σε άβολες στιγμές μπορούμε να αποφύγουμε πιθανές παρεξηγήσεις και προβλήματα. 



Ακολουθούν το ένστικτό τους.

Καμιά φορά νιώθουμε ότι κάτι δεν είναι σωστό (μια απόφαση ή μια ενέργεια για παράδειγμα) αλλά δεν μπορούμε να εξηγήσουμε το γιατί. Πολλές φορές βγαίνουμε αληθινοί στο τέλος. Το ένστικτο ή η διαίσθηση είναι κάτι που οι επιτυχημένοι άνθρωποι εμπιστεύονται ιδιαίτερα. Σύμφωνα με ερευνητές η διαίσθηση που έχουμε πολλές φορές δεν είναι καθόλου τυχαία. Ένα σημαντικό τμήμα το εγκεφάλου μας κάνει τους δικούς του υπολογισμούς για την κάθε κατάσταση με βάση το υποσυνείδητο μας αλλά και προηγούμενες εμπειρίες και έτσι δημιουργείται μια εικόνα για την περίπτωση. Παράλληλα ένα άλλο τμήμα το εγκεφάλου μας κάνει τους πραγματικούς υπολογισμούς με τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας. Η δεύτερη περίπτωση είναι η λογική μας, στην οποία συνήθως βασίζουμε τις αποφάσεις μας. Η διαίσθηση όμως έχει σημαντική σημασία σύμφωνα με τους ερευνητές λόγω του ότι βασίζετε σε προηγούμενη εμπειρία και κάποια όχι και τόσο χειροπιαστά, αλλά πραγματικά δεδομένα.







Συχνές Ερωτήσεις για την Κυπριακή Εταιρία.
Όλες οι απαντήσεις εδώ.

Επισκεφτειτε την κεντρικη ιστοσελιδα της KTC Business Consultants

Εισοδος

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Η ομάδα της ΚΤC Business Consultants Ltd σας παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη.

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο ή καλέστε μας στο +30 21 0873 7777 για Ελλάδα και +357 22 777020 για Κύπρο.


Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου της σελίδας μας
Επικοινωνία
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα
συμφωνείτε με την
Πολιτική Απορρήτου
της σελίδας μας

Επικοινωνήστε τηλεφωνικώς
+30 21 0873 7777 για Ελλάδα
+357 22 777020 για Κύπρο
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn More. That's Fine