Φορολογια στην Κυπρο

Brexit και ποιες αλλαγές επηρεάζουν άμεσα τις επιχειρήσεις που συναναστρέφονται με Ηνωμένο Βασίλειο.

Brexit και ποιες αλλαγές επηρεάζουν άμεσα τις επιχειρήσεις που συναναστρέφονται με Ηνωμένο Βασίλειο.

Brexit και ποιες αλλαγές επηρεάζουν άμεσα τις επιχειρήσεις;


Οι επιστροφές ΦΠΑ για επιχειρηματικά έξοδα που έχουν προκύψει στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά το 2018 και μετά εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit).

Μετά την 29 Μαρτίου 2019, ημερομηνία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θα υπάρχει πρόσβαση στην ηλεκτρονική αίτηση που υποβάλλεται για την επιστροφή ΦΠΑ και ως εκ τούτου δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για επιστροφή του ΦΠΑ που έχει πληρωθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για τα έξοδα που έχει υποστεί η επιχείρηση σας με βάση τις διατάξεις της εν πιο κάτω οδηγίας.

ΦΠΑ που έχει καταβληθεί μέχρι 31.12.2018 

Αναφορικά με το ΦΠΑ που έχετε υποστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018 και το οποίο σας επιβλήθηκε για αγαθά που σας παραδόθηκαν ή υπηρεσίες που σας παρασχέθηκαν από άλλους υποκείμενους στο φόρο στο Ηνωμένο Βασίλειο ή για την εισαγωγή αγαθών στο εν λόγω κράτος μέλος, εφόσον τα εν λόγω αγαθά και υπηρεσίες χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Δημοκρατία, θα πρέπει να υποβάλετε το σχετικό αίτημα ηλεκτρονικά μέχρι τις 10 Μαρτίου, 2019 και όχι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, 2019 όπως προνοείται από την Οδηγία.

Η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης επιστροφής στο εν λόγω κράτος μέλος μέσω της ηλεκτρονικής δικτυακής πύλης στη Δημοκρατία μέχρι τις 10 Μαρτίου, 2019 είναι σημαντική, αφού από τις 30 Μαρτίου 2019 (ημέρα μετά το Brexit) η ηλεκτρονική δικτυακή πύλη δεν θα αναγνωρίζει ως Κράτος μέλος το Ηνωμένο Βασίλειο, και δεν θα μπορούν να διαβιβαστούν οι σχετικές αιτήσεις. Η έγκαιρη υποβολή της αίτησης σας θα διασφαλίσει ότι θα υπάρχει ικανοποιητικός χρόνος για να μπορέσει το Τμήμα Φορολογίας να διαβιβάσει πριν τις 29.3.2019 την αίτηση σας στις φορολογικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου ώστε η αίτηση σας να παραληφθεί πριν το Ηνωμένο Βασίλειο παύσει να είναι Κράτος μέλος. 

ΦΠΑ που θα έχει καταβληθεί από την 1.1.2019 – 29.3.2019 

Αναφορικά με το ΦΠΑ που έχετε υποστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από την 1.1.2019 -29.3.2019 το οποίο σας επιβλήθηκε για αγαθά που σας παραδόθηκαν ή υπηρεσίες που σας παρασχέθηκαν από άλλους υποκείμενους στο φόρο στο Ηνωμένο Βασίλειο ή για την εισαγωγή αγαθών στο εν λόγω κράτος μέλος, εφόσον τα εν λόγω αγαθά και υπηρεσίες χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Δημοκρατία, θα μπορείτε να υποβάλετε το αίτημα σας εφόσον τηρούνται οι διατάξεις της 13ης Οδηγίας ΦΠΑ (86/560).

VIES και Ηνωμένο Βασίλειο μετά την 30 Μαρτίου 2019.

Από τις 30 Μαρτίου 2019, ελλείψει συμφωνίας αποχώρησης, το Ηνωμένο Βασίλειο θα αντιμετωπίζεται ως χώρα εκτός ΕΕ. 
Συνεπεία των πιο πάνω, στους Ανακεφαλαιωτικούς Πίνακες (VIES) θα δηλωθούν οι παραδόσεις αγαθών / παροχές υπηρεσιών προς πρόσωπα με αριθμό εγγραφής ΦΠΑ του Ηνωμένου Βασιλείου που θα πραγματοποιηθούν μέχρι τις 29 Μαρτίου 2019. Παραδόσεις αγαθών / παροχές υπηρεσιών προς Ηνωμένο Βασίλειο που θα πραγματοποιηθούν μετά τις 30 Μαρτίου 2019 δεν θα θεωρούνται ενδοκοινοτικές ως εκ τούτου δεν θα δηλώνονται στους Ανακεφαλαιωτικούς Πίνακες.




Συχνές Ερωτήσεις για την Κυπριακή Εταιρία.
Όλες οι απαντήσεις εδώ.

Επισκεφτειτε την κεντρικη ιστοσελιδα της KTC Business Consultants

Εισοδος

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Η ομάδα της ΚΤC Business Consultants Ltd σας παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη.

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο ή καλέστε μας στο +30 21 0873 7777 για Ελλάδα και +357 22 777020 για Κύπρο.


Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου της σελίδας μας
Επικοινωνία
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα
συμφωνείτε με την
Πολιτική Απορρήτου
της σελίδας μας

Επικοινωνήστε τηλεφωνικώς
+30 21 0873 7777 για Ελλάδα
+357 22 777020 για Κύπρο
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn More. That's Fine