Επιχειρηματικα νεα

13ος Διαγωνισμός Κυπριακού Βραβείου Καινοτομίας

13ος Διαγωνισμός Κυπριακού Βραβείου Καινοτομίας

H OEB (Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων), προκηρύσσει τον 13ο Διαγωνισμό Κυπριακού Βραβείου Καινοτομίας προσκαλώντας επιχειρήσεις και οργανισμούς να δηλώσουν συμμετοχή. 

Όσοι οργανισμοί, επιχειρήσεις ή υπηρεσίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα δημιούργησαν οτιδήποτε καινούργιο το οποίο εφαρμόστηκε με επιτυχία σαν ιδέα ή πρακτική, τότε μπορούν να συμμετέχουν δηλώνοντας συμμετοχή.

Αναλόγως των υπηρεσιών απονέμονται τέσσερα επιμέρους βραβεία καινοτομίας με τον γενικό τίτλο Κυπριακό Βραβείο Καινοτομίας. Οι τομείς δραστηριοτήτων είναι αυτοί που αφορούν τα εξής:

  • Πρωτογενής Τομέας (Γεωργία, Κτηνοτροφία, Αλιεία, κλπ)
  • Μεταποιητικός Τομέας (Βιομηχανία)
  • Τομέας Υπηρεσιών
  • Ευρύτερος Δημόσιος Τομέας

Το Κυπριακό Βραβείο Καινοτομίας τυγχάνει της πλήρους στήριξης της κυπριακής κυβέρνησης με σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού. Το στηρίζουν επίσης έμπρακτα το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας. 


«Καινοτομία είναι η επιτυχής δημιουργία, αφομοίωση και εκμετάλλευση, κάτι καινούργιου, σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο».


Η καινοτομία μπορεί να περιλαμβάνει και την αποτελεσματική εφαρμογή νέων διαδικασιών ή και την αξιοποίηση νέας τεχνολογίας, με σκοπό την ικανοποίηση της ζήτησης/πελάτη ή για την επίλυση ενός προβλήματος στην Επιχείρηση, στην Κοινωνία ή στην Οικονομία.

Αξιολόγηση αιτήσεων και Κριτήρια.


Συμμετοχή στο διαγωνισμό γίνεται με τη συμπλήρωση και υποβολή αιτήσεων οι οποίες αξιολογούνται από Επιτροπή Αξιολόγησης την οποία απαρτίζουν ανεξάρτητα πρόσωπα, αδιαμφισβήτητων εξειδικευμένων γνώσεων. Είναι δυνατό, κατά την αξιολόγηση των αιτήσεων, να χρησιμοποιούνται και ειδικοί σε πολύ συγκεκριμένα θέματα, ανάλογα με την κρίση της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Κάθε ένα από τα τέσσερα Βραβεία απονέμεται, μετά την αξιολόγηση των αιτήσεων και με τη συνεκτίμηση των ακόλουθων κριτηρίων:

  • H καινοτομία και η ανάγκη/σκοπός/λογική για το οποίο δημιουργήθηκε η ιδέα καθώς και το σκεπτικό προσέγγισης/ανάπτυξής της.
  • Οι τρόποι με τους οποίους η καινοτομία δημιούργησε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην επιχείρηση/οργανισμό/υπηρεσία.
  • Οι αλλαγές που έχουν επέλθει στη λειτουργία της επιχείρησης/οργανισμού/υπηρεσίας από την υιοθέτηση της καινοτομίας.
  • Οι επιδράσεις στην επιχείρηση/οργανισμό/υπηρεσία από την υιοθέτηση της καινοτομίας πάνω στην οικονομική κατάσταση (κερδοφορία, εξοικονόμηση πόρων/χρόνου, αύξηση παραγωγικότητας, κ.λπ.)
  • Επιχειρήματα ως προς την πρωτοτυπία και αυθεντικότητα της ιδέας.
  • Η εφαρμογή της καινοτομίας και οι πιθανές επιπτώσεις στην προστασία ή βελτίωση του περιβάλλοντος.
  • Οι τρόποι με βάση τους οποίους υποκινείται και αναπτύσσεται η καινοτομία στη διεύθυνση και το προσωπικό.
  • Η οικονομική κατάσταση του αιτητή κατά τα τελευταία τρία χρόνια (κύκλος εργασιών, κερδοφορία, αύξηση πωλήσεων [%] και μερίδιο αγοράς [%]).

Οι αιτητές με την υποβολή αίτησης συμμετοχής στο διαγωνισμό, δεσμεύονται να παρέχουν πρόσθετα στοιχεία, αποδείξεις και πληροφορίες που τυχόν να απαιτήσει η Επιτροπή Αξιολόγησης.


Δικαίωμα συμμετοχής.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν νομικά πρόσωπα (εταιρεία, συνεταιρισμός, άλλη νομική υπόσταση) καθώς και υπηρεσίες/οργανισμοί του ευρύτερου δημόσιου τομέα που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, έχουν καινοτομήσει και μπορούν να αποδείξουν την επιτυχία της καινοτομίας τους. 

Ο τομέας δραστηριότητας του κάθε διαγωνιζομένου πρέπει να εμπίπτει σε ένα από τους τέσσερις τομείς, που περιγράφονται πιο πάνω. Μόνο μια αίτηση (μία καινοτομία) από κάθε νομικό πρόσωπο/οργανισμό/Υπηρεσία Δημόσιου Τομέα γίνεται αποδεκτή για κάθε βραβείο (τομέα δραστηριότητας).

Όσοι ενδιαφέρονται να μετάσχουν στο διαγωνισμό και να διεκδικήσουν το Βραβείο του τομέα δραστηριότητας τους, παρακαλούνται όπως συμπληρώσουν και αποστείλουν στην ΟΕΒ Αίτηση Συμμετοχής το αργότερο μέχρι τις 10 Μαΐου 2019.

Μπορείτε να βρείτε την αίτηση ΕΔΩ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού.



Συχνές Ερωτήσεις για την Κυπριακή Εταιρία.
Όλες οι απαντήσεις εδώ.

Επισκεφτειτε την κεντρικη ιστοσελιδα της KTC Business Consultants

Εισοδος

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Η ομάδα της ΚΤC Business Consultants Ltd σας παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη.

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο ή καλέστε μας στο +30 21 0873 7777 για Ελλάδα και +357 22 777020 για Κύπρο.


Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου της σελίδας μας
Επικοινωνία
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα
συμφωνείτε με την
Πολιτική Απορρήτου
της σελίδας μας

Επικοινωνήστε τηλεφωνικώς
+30 21 0873 7777 για Ελλάδα
+357 22 777020 για Κύπρο
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn More. That's Fine