Επιχειρηματικα νεα

Πρόγραμμα δωρεάν coaching σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στην Κύπρο.

Πρόγραμμα δωρεάν coaching σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στην Κύπρο.

Πρόγραμμα δωρεάν coaching σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.


Το πρόγραμμα Συμβουλευτικές Υπηρεσίες για Μικρές Επιχειρήσεις (Advice for Small Businesses - ASB)  είναι ένα τριετές πρόγραμμα, το οποίο στηρίζει μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ), που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στην Κυπριακή Δημοκρατία. 
Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας (Μάιος 2017) για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος μαζί με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης. 

Σκοπός του προγράμματος η παροχή βοήθειας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την προώθηση της ανάπτυξής τους, μέσω παροχής οικονομικής ενίσχυσης υπό τη μορφή επιχορηγήσεων για τη συνεργασία με τοπικούς και διεθνείς συμβούλους επιχειρήσεων. Επιπλέον, το πρόγραμμα στηρίζει τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις παρέχοντάς τους εκπαίδευση, ευκαιρίες δικτύωσης και καθοδήγηση.

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται κυρίως σε ώριμες ΜμΕ με τουλάχιστον 2 χρόνια επιχειρηματικής δραστηριότητας αλλά παρέχει επίσης στήριξη σε νέες επιχειρήσεις (με λιγότερο από 2 χρόνια δραστηριοποίησης) με εφαρμόσιμες ιδέες και επιχειρηματικό πλάνο, και αποσκοπεί στο να τους προσφέρει στήριξη σε διάφορους τομείς και να τις βοηθήσει να αναπτυχθούν ώστε να γίνουν βιώσιμες επιχειρήσεις.

Προσωπικό coaching.

Το προσωπικό coaching θα προσφέρεται σε νέες επιχειρήσεις δωρεάν μέχρι 32 ώρες σε 30 νέες επιχειρήσεις (με λιγότερο από δύο χρόνια δραστηριοποίησης). 

Θα εφαρμόζεται από εμπειρογνώμονες είτε από την Κύπρο είτε από το εξωτερικό οι οποίοι θα έχουν επιλεγεί μετά από προσεκτική αξιολόγηση για να βοηθήσουν στο να λύσουν  πρωταρχικές επιχειρηματικές ανάγκες όπως για παράδειγμα θέματα στρατηγικής, marketing, λειτουργικότητας, οικονομικής διαχείρισης κτλ.

Καθώς οι συμμετέχουσες εταιρίες εξελίσσονται θα τους δίνεται πρόσβαση σε επιχορηγήσεις για να αποκτούν επιχειρηματικές συμβουλευτικές υπηρεσίες και δυνητικές ευκαιρίες χρηματοδότησης.


forologia sthn kypro ke kinitra epixeirhseon.jpg

Κριτήρια επιλεξιμότητας.

Ωριμότητα : 
Νέες επιχειρήσεις με λιγότερο από δύο χρόνια δραστηριοποίησης.

Τομέας : 
Ο αιτητής μπορεί να υπάγεται σε οποιοδήποτε κλάδο εκτός από: τον τραπεζικό, τον χρηματοοικονομικό, τον ασφαλιστικό, τα τυχερά παιχνίδια, την καπνοβιομηχανία ή τον στρατιωτικό τομέα.

Χρονοδιάγραμμα: 
Ο αιτητής πρέπει να είναι έτοιμος να δεσμευτεί για μέχρι 32 ώρες προσωπικού coaching μεταξύ Σεπτεμβρίου 2019 – 13 Δεκεμβρίου 2019. Ο αιτητής θα πρέπει επίσης να συμπληρώσει 2 έρευνες ανατροφοδότησης κατά την συμμετοχή του στο πρόγραμμα προσωπικού coaching.

Πως θα επωφεληθεί η εταιρεία σας μέσα από το πρόγραμμα.

Συμβουλές στρατηγικής: Καθορισμός και ανάλυση ανταγωνισμού, αναγνώριση υφιστάμενης κατάστασης αγοράς και προοπτικών, ορισμός στρατηγικών στόχων, ανάπτυξη σχεδίου δράσης, αναγνώριση πιθανών συνεργατών κ.α

Μάρκετινγκ:
Ανάπτυξη αποτελεσματικής στρατηγικής μάρκετινγκ, δημιουργία πελατειακής βάσης, δημιουργία ελκυστικής εμπορικής επωνυμίας, δημιουργία ιστοσελίδας ή ηλεκτρονικού καταστήματος, χρήση κοινωνικών δικτύων και άλλων εργαλείων για σκοπούς διαδικτυακού μάρκετινγκ και διαχείριση πελατών ή υποψήφιων πελατών.

Οργανωσιακή Ανάπτυξη : 
Διαχωρισμός καθηκόντων και βελτίωση της αποτελεσματικότητας των εργαζομένων κ.α

Εξυπηρέτηση πελατών:
Εφαρμογή διαδικασιών, διασφάλιση υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και εξυπηρέτησης, χρήση τεχνολογίας και εργαλείων για επιτάχυνση ροής εργασίας.
Οικονομική Διαχείριση: Κατανόηση των δεδομένων της κατάστασης αποτελεσμάτων , του ισολογισμού και κατάστασης ταμειακών ροών. Επίσης γίνεται προετοιμασία  της επιχείρησης για πρόσβαση σε χρηματοδότηση από τρίτους. Χρήση επιχειρηματικού σχεδίου κ.α

Διοίκηση:
Βελτίωση δεξιοτήτων ηγεσίας και διοίκησης της επιχείρησης. Χειρισμός δύσκολων καταστάσεων, και λήψης αποφάσεων. Συμβουλές διαχείρισης χρόνου και άλλες σημαντικές για την διοίκηση συμβουλές.

Τα πιο πάνω παραδείγματα είναι ενδεικτικά και εννοείτε ότι το coaching θα προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες, απαιτήσεις και αδυναμίες τις κάθε επιχείρησης. Να σημειώσουμε ότι το coaching θα γίνετε με συναντήσεις στο χώρο ή ακόμα και μέσω Skype.

Συνοδευτικά έγγραφα που απαιτούνται:

Συνοδευτική επιστολή (το πολύ 2 σελίδες) να περιγράφει τα πιο κάτω.
  • επιχειρηματική ιδέα
  • παρών επιχειρηματικός κύκλος 
  • σχέδια της επιχείρησης για τα επόμενα 3 χρόνια
  • πρωταρχικές ανάγκες της επιχείρησης (παρακαλώ να είστε όσο πιο επεξηγηματικοί γίνεται) 
Η συνοδευτική επιστολή πρέπει επίσης:
να επιβεβαιώνει την διαθεσιμότητα του αιτητή να αφιερώσει 32 ώρες για προσωπικό coaching από τον Σεπτέμβριο 2019 – 13 Δεκεμβρίου 2019
να καταδεικνύει την προτίμηση του αιτητή στην γλώσσα του προωπικού coaching: Ελληνικά ή Αγγλικά.

Η συνοδευτική επιστολή μπορεί να είναι είτε στα Αγγλικά είτε στα Ελληνικά.

Νομικά έγγραφα.


Καταστατικά έγγραφα:
  • πιστοποιητικό σύστασης
  • βεβαίωση μετόχων
  • βεβαίωση μελών διοικητικού συμβουλίου
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να κατεβάσετε ΕΔΩ ολόκληρη την ανακοίνωση. 

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με την ΕBRD ASB Cyprus μέσω email:



Συχνές Ερωτήσεις για την Κυπριακή Εταιρία.
Όλες οι απαντήσεις εδώ.

Επισκεφτειτε την κεντρικη ιστοσελιδα της KTC Business Consultants

Εισοδος

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Η ομάδα της ΚΤC Business Consultants Ltd σας παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη.

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο ή καλέστε μας στο +30 21 0873 7777 για Ελλάδα και +357 22 777020 για Κύπρο.


Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου της σελίδας μας
Επικοινωνία
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα
συμφωνείτε με την
Πολιτική Απορρήτου
της σελίδας μας

Επικοινωνήστε τηλεφωνικώς
+30 21 0873 7777 για Ελλάδα
+357 22 777020 για Κύπρο
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn More. That's Fine