Εταιρεια στην Κυπρο

Ετήσιο τέλος Κυπριακής εταιρείας στον Έφορο Εταιρειών.

Ετήσιο τέλος Κυπριακής εταιρείας στον Έφορο Εταιρειών.

Η δημιουργία-σύσταση μιας Κυπριακής εταιρείας είναι απλή και εύκολη. Ποιο είναι όμως το ποσό διατήρησης- ετήσιο τέλος που οφείλει η κάθε εταιρεία να πληρώνει στον Έφορο εταιριών Κύπρου.

Το ετήσιο τέλος είναι το ποσό που κάθε εγγεγραμμένη Κυπριακή εταιρεία οφείλει να πληρώνει κάθε χρόνο. Το ετήσιο τέλος ανέρχεται στα €350 ανά εταιρεία και πληρώνεται πρώτη φορά με την εγγραφή της εταιρείας. Ακολούθως πρέπει να πληρώνεται κάθε χρόνο το αργότερο μέχρι τις 30 Ιουνίου. Για συγκροτήματα εταιρειών το συνολικό ποσό που καταβάλλουν οι εταιρείες δεν μπορεί να ξεπερνά τις €20.000.

Τυχόν αργοπορημένη καταβολή του ετήσιου τέλους συνεπάγεται τα πιο κάτω πρόστιμα:
  • 10% επιβάρυνση στην περίπτωση καθυστέρησης μέχρι δύο μήνες
  • 30% επιβάρυνση στην περίπτωση καθυστέρησης από δύο μέχρι πέντε μήνες

Σε περίπτωση Μη-πληρωμής του ετήσιου τέλους διαγράφεται η εταιρεία από το μητρώο εγγεγραμμένων εταιρειών. Κάτι τέτοιο θα εμποδίζει την εταιρεία να καταχωρεί έγγραφα ή να ζητά πιστοποιητικά από το γραφείο του Εφόρου Εταιρειών.

Η επαναφορά της εταιρεία στο μητρώο εγγραφής μπορεί να γίνει εντός δύο ετών με την καταβολή προστίμου €500 επιπρόσθετα του οφειλόμενου τέλους της εταιρείας. Το πρόστιμο μετά την περίοδο των δύο ετών ανέρχεται στα €750.

Υπενθυμίζουμε ότι το ετήσιο τέλος Κυπριακής εταιρείας μπορεί να διευθετηθεί ηλεκτρονικά μέσω του Τμήματος Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη. Για να μπορεί όμως κάποιος να προχωρήσει σε αυτή την διαδικασία θα πρέπει πρώτα να εγγραφεί ως άτομο και να δημιουργήσει προφίλ στην διαδικτυακή πλατφόρμα ΑΡΙΑΔΝΗ
Σε διαφορετική περίπτωση οι ιδιοκτήτες ή μέτοχοι της εταιρείας μπορούν να αποταθούν στους επαγγελματίες που συνεργάζονται στην Κύπρο είτε είναι λογιστές ή δικηγόροι και αυτοί θα διευθετήσουν το ετήσιο τέλος της εταιρείας τους.

Συχνές Ερωτήσεις για την Κυπριακή Εταιρία.
Όλες οι απαντήσεις εδώ.

Επισκεφτειτε την κεντρικη ιστοσελιδα της KTC Business Consultants

Εισοδος

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Η ομάδα της ΚΤC Business Consultants Ltd σας παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη.

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο ή καλέστε μας στο +30 21 0873 7777 για Ελλάδα και +357 22 777020 για Κύπρο.


Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου της σελίδας μας
Επικοινωνία
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα
συμφωνείτε με την
Πολιτική Απορρήτου
της σελίδας μας

Επικοινωνήστε τηλεφωνικώς
+30 21 0873 7777 για Ελλάδα
+357 22 777020 για Κύπρο
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn More. That's Fine