Εταιρεια στην Κυπρο

Τα πλεονεκτήματα της Κύπρου για νέες επιχειρήσεις και Startups. Πως η χώρα προσελκύει τεχνολογικούς γίγαντες και άλλες εταιρείες από το εξωτερικό;

Τα πλεονεκτήματα της Κύπρου για νέες επιχειρήσεις και Startups. Πως η χώρα προσελκύει τεχνολογικούς γίγαντες και άλλες εταιρείες από το εξωτερικό;

Η Κύπρος θεωρείται ένας πολύ ελκυστικό επιχειρηματικό κέντρο για μερικές δεκαετίες τώρα, κυρίως λόγο της ελκυστικής φορολογίας. Τα τελευταία χρόνια επιπρόσθετα κίνητρα προσφέρονται σε νεοφυείς επιχειρήσεις αλλά και επιχειρηματίες που επιλέγουν να εγκατασταθούν και να επιχειρούν από την Κύπρο.

Η Κύπρος αποτελεί μια ελκυστική βάση για εταιρείες έχοντας ένα δυναμικό και πρακτικό νομοθετικό πλαίσιο που ευνοεί την απλή και γρήγορη σύσταση εταιρείας, προσφέρει προστασία σε εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων, ευκαιρίες για επενδύσεις, σχέδια προώθησης της επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα.

Ξεκινήστε με χαμηλό κόστος.

Το ξεκίνημα μιας εταιρείας στην Κύπρο, δεν χρειάζεται μεγάλο ποσό για το ξεκίνημα ούτε πολλά έξοδα συντήρησης, πράγμα που βοηθά τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην ανάπτυξη.

Χαμηλό εργατικό κόστος, προσιτά ενοίκια και επαγγελματικές υπηρεσίες.
Το κόστος εργοδότησης εξειδικευμένου προσωπικού και ταλέντου στην Κύπρο είναι αισθητά πιο χαμηλό από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.
H μέση τιμή του ωριαίου κόστους ενός εργαζόμενου στην Κύπρο σημαντικά πιο χαμηλό από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Τα επιπρόσθετα έξοδα του εργοδότη επίσης, που δεν αφορούν μισθό, αλλά εισφορές κλπ, είναι στο 17% του ολικού κόστους εργοδότησης, αρκετά πιο κάτω από το 26% που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ.

Τα έξοδα ενοικίου είναι σχετικά προσιτά παρόλο που τα τελευταία χρόνια λόγο ψηλής ζήτησης η τιμές ανέβηκαν αισθητά. Πρόσφατη έρευνα κατέταξε την Κύπρο την δεύτερη φθηνότερη χώρα στην Ευρώπη στα ενοίκια γραφείων και επαγγελματικών χώρων. Στην Λευκωσία και Λεμεσό υπάρχει μεγάλη επιλογή από γραφεία και χώρους συστέγασης νεοφυών επιχειρήσεων με χαμηλό κόστος. Επίσης λειτουργούν διάφορα εκκολαπτήρια νεοφυών επιχειρήσεων παρέχοντας εκτός από στέγαση και υποστήριξη από ειδικούς αλλά και πρόσβαση σε τεχνολογία.

Τέλος, καλό είναι να αναφέρουμε ότι στην Κύπρο οι επιχειρηματίες μπορούν να έχουν επαγγελματικές υπηρεσίες και στήριξη σε πολύ λογικές τιμές. Κάποιος επιχειρηματίας μπορεί να αγοράσει υπηρεσίες που αφορούν λογιστικά, φοροτεχνικά, νομικά, υπηρεσίες τεχνολογίας, διαφήμισης κλπ, σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές και μάλιστα υψηλού επιπέδου.

Χαμηλή φορολογία.

Το ελκυστικό για εταιρείες φορολογικό πλαίσιο ήταν πάντα ο θεμέλιος λίθος για να κτίσει η Κύπρος το επιχειρηματικό κέντρο που είναι σήμερα. Η χώρα προσφέρει από τις πιο χαμηλές φορολογικές επιβαρύνσεις στην Ευρώπη, παράλληλα με διάφορα φορολογικά κίνητρα για επιχειρήσεις που εγκαθίσταται αλλά και φυσικά πρόσωπα, όπως επαγγελματίες, διευθυντές και επενδυτές.

Εταιρικός φόρος 12,5% - Από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη.
Επιπρόσθετα, οι εταιρίες τεχνολογίας που με δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, έχουν δικαίωμα υποβολής φοροαπαλλαγής  80%. Επίσης η φορολογία στην Κύπρο προνοεί διάφορες απαλλαγές και εξαιρέσεις
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την Κυπριακή φορολογία εδώ.

Φορολογία προσώπων στην Κύπρο.

Η φορολογία προσώπων στην Κύπρο αποτελεί ακόμα ένα σοβαρό λόγο που η χώρα προσελκύει υψηλόμισθους επαγγελματίες και επιχειρηματίες.
Μερικά από τα πλεονεκτήματα είναι.
Αφορολόγητο για εισοδήματα κάτω των €19,500.
Οι φορολογικοί κάτοικοι Κύπρου δεν πληρώνουν φόρους σε έσοδα που προκύπτουν από το εξωτερικό και αφορούν μερίσματα, τόκους ή ενοίκια.
Επενδύσεις σε μικρομεσαίες καινοτόμες επιχειρήσεις αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα με περιορισμό μέχρι €150,000 ανά έτος.
Μάθετε για όλα τα πλεονεκτήματα της φορολογίας προσώπων στην Κύπρο εδώ.

Αποφυγή διπλής φορολογίας.

Η Κύπρος έχει υπογραμμένες συμφωνίες για αποφυγή διπλής φορολογίας με 62 χώρες, κάτι που επιτρέπει σε επιχειρηματίες και εταιρίες που δραστηριοποιούνται διεθνώς να μην φορολογούνται σε δύο χώρες.


marius-ciocirlan-398931.jpg

Προγράμματα χρηματοδότησης στην Κύπρο.

Στην Κύπρο ισχύουν διάφορα προγράμματα χρηματοδότησης για νεοφυείς εταιρείες τεχνολογίας αλλά και από άλλες κατηγορίες. Εταιρείες μπορούν να επωφεληθούν από κίνητρα και προγράμματα εργοδότησης.

Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο μπορούν να αιτηθούν χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης Ορίζοντας 2020 και να επωφεληθούν κονδύλια μέχρι και 2.5 εκ.
Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για το πρόγραμμα – Horizon 2020.

Κυπριακό Επιχειρηματικό Ταμείο.

Το ταμείο αυτό δημιουργήθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας και του Ευρωπαϊκού Επενδυτικού Ταμείου για να υποστηρίξει και να ενδυναμώσει την επιχειρηματικότητα στην Κύπρο, δίνοντας πρόσβαση οικονομική στήριξη σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ). Το ταμείο παρέχει πρόσβαση σε δάνεια με ελκυστικούς όρους.

Εργοδότηση προσωπικού και ταλέντων στην Κύπρο.

Η Κύπρος ένα από τα νεαρότερα εργατικά δυναμικά στην Ευρώπη του οποίου ένα ποσοστό 46% έχει πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το επίπεδο της εκπαίδευσης ανεβαίνει από το 2000 και τα τοπικά πανεπιστήμια προσελκύουν φοιτητές από όλο τον κόσμο παρέχοντας πολλά και εξιδεικευμένα προγράμματα. Επίσης πολλοί κύπριοι φοιτητές ενισχύουν τις γνώσεις τους σπουδάζοντας στο εξωτερικό κυρίως σε Αγγλία και Αμερική.

Ακόμα ένα πλεονέκτημα που αφορά το εργατικό δυναμικό στην Κύπρο είναι το γεγονός ότι ο εργοδότης μπορεί να ψάξει για ταλέντο σε όλη την Ε.Ε. Γύρω στα 240 εκατ. κόσμος είναι διαθέσιμος για εργασία σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.
Τέλος να αναφέρουμε ότι η Κύπρος διαθέτει το πρόγραμμα Startup Visa το οποίο επιτρέπει σε επιχειρηματίες εκτός ΕΕ να εγκαταστήσουν την νεοφυή εταιρεία τους στην Κύπρο με αρκετά κίνητρα. Επίσης δίνονται άδειες εργασίας σε μη Ευρωπαίους πολίτες οπότε οι εταιρείες μπορούν να προσλάβουν ταλέντα και εκτός ΕΕ. Σημειώστε ότι οι υψηλά αμειβόμενοι εργαζόμενοι που έρχονται από το εξωτερικό στην Κύπρο, μπορούν να επωφεληθούν από σχέδια όπως το Φορολογικός κάτοικος Κύπρου σε 60 μέρες.
Εδώ μπορείτε να βρείτε τον οδηγό μας σχετικά με τα Startups στην Κύπρο.
Επίσης βρείτε εδώ το οδηγό που αφορά το σχέδιο, Φορολογικός κάτοικος Κύπρου σε 60 μέρες.

Ανάπτυξη.

Η Κύπρος πέραν των πιο πάνω κινήτρων που προσφέρει σε εταιρείες, παρουσιάζει ανάπτυξη σε διάφορους τομείς τα τελευταία χρόνια. Η χώρα παρουσιάζει ανάπτυξη σε τομείς όπως η ενέργεια (φυσικό αέριο), τουρισμός (καινούργιες ξενοδοχειακές μονάδες), καζίνο και θέρετρα, ουρανοξύστες για επιχειρηματικούς σκοπούς και οικιστικούς (εταιρείες και επενδυτές) , γήπεδα γκόλφ, πάρκα και μαρίνες πολυτελείας. 

Τέλος να αναφέρουμε ότι η Κύπρος αποτελεί ένα από τα πιο μεγάλα και σημαντικά νηολόγια στην Ευρώπη,  φιλοξενώντας πολλές εταιρείες εμπορικής ναυτιλίας κάτω από ένα ελκυστικό νομοθετικό πλαίσιο. Μάθετε εδώ γιατί η Κύπρος θεωρείται σημαντική βάση για την εμπορική ναυτιλία.

Η εταιρεία μας KTC Business Consultants με το εξειδικευμένο προσωπικό, εμπειρία και εργαλεία που διαθέτει μπορεί να παρέχει όλο το φάσμα των υπηρεσιών που χρειάζεται κάποιος επιχειρηματίας για να εγκαθιδρύσει επιχείρηση στην Κύπρο.
Οι ειδικοί μας μπορούν να αναλάβουν τον σχεδιασμό της δομής και την εγγραφή εταιρείας, τα λογιστικά, φοροτεχνικά θέματα, τις συμμορφώσεις και συμβουλευτικά θέματα.
Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία χωρίς καμία υποχρέωση.


Συχνές Ερωτήσεις για την Κυπριακή Εταιρία.
Όλες οι απαντήσεις εδώ.

Επισκεφτειτε την κεντρικη ιστοσελιδα της KTC Business Consultants

Εισοδος

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Η ομάδα της ΚΤC Business Consultants Ltd σας παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη.

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο ή καλέστε μας στο +30 21 0873 7777 για Ελλάδα και +357 22 777020 για Κύπρο.


Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου της σελίδας μας
Επικοινωνία
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα
συμφωνείτε με την
Πολιτική Απορρήτου
της σελίδας μας

Επικοινωνήστε τηλεφωνικώς
+30 21 0873 7777 για Ελλάδα
+357 22 777020 για Κύπρο
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn More. That's Fine