Εταιρεια στην Κυπρο

Οι Τύποι Κυπριακών Εταιρειών.

Οι Τύποι Κυπριακών Εταιρειών.

Μια Κυπριακή εταιρεία  μπορεί να εξυπηρετήσει με διαφορετικούς τρόπους τους επιχειρηματίες που θέλουν να ξεκινήσουν μια εταιρεία στην Κύπρο. Ο κάθε τύπος Κυπριακής εταιρείας διαθέτει ειδικά χαρακτηριστικά και εξυπηρετεί άλλη σκοπιμότητα.

Εάν ενδιαφέρεστε για ίδρυση εταιρείας στην Κύπρο, είναι σωστό να έχετε μια καλή άποψη για την δομή, τα χαρακτηριστικά της αλλά και πως θα μπορεί να εξυπηρετεί το επιχειρηματικό σας μοντέλο δρώντας στην Κύπρο, την Ελλάδα και γενικά στο εξωτερικό. Ωστόσο, ο πιο διαδομένος τύπος είναι η εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με μετοχές και μπορεί να είναι δημόσια ή ιδιωτική εταιρεία.


Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης.

Στην Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης τα ιδρυτικά μέλη έχουν την ευθύνη που τους αναλογεί στο ποσό μετοχικού κεφαλαίου που κατέχουν σύμφωνα με το ιδρυτικό έγγραφο.
Η ιδιωτική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης πρέπει να έχει τουλάχιστον από ένα (1) μέχρι και 50 μετόχους. Εξαιρούνται τα πρόσωπα που βρίσκονται ή ήταν στο παρελθόν στην λίστα των μελών της. Η εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με μετοχές είναι η πιο συνηθισμένη μορφή εταιρείας και δεν  μπορεί να προσφέρει τις μετοχές της για αγορά προς το κοινό.


Δημόσια Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης.

Η Δημόσια Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης έχει μετοχικό κεφάλαιο και η ευθύνη των μελών της αντιστοιχεί στο ποσό κεφαλαίου που κατέχουν σύμφωνα με το ιδρυτικό έγγραφο.

Δημόσια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης μπορεί να προσφέρει τις μετοχές της για αγορά προς το κοινό και να εισαχθεί στο χρηματιστήριο. Ο αριθμός μελών μιας δημόσιας εταιρείας πρέπει να είναι τουλάχιστον εφτά (7).  Το κατώτερο κεφάλαιο δημόσιας εταιρείας, το οποίο προσφέρθηκε για εγγραφή, πρέπει να είναι  €25.629.


Εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με εγγύηση χωρίς μετοχικό κεφάλαιο.

Αυτός ο τύπος Κυπριακής εταιρείας δεν έχει μετοχικό κεφάλαιο, άρα ούτε και μετόχους και τα μέλη της ενεργούν ως εγγυητές. Η ευθύνη των μελών της περιορίζεται από το ιδρυτικό έγγραφο μέχρι του ποσού που τα μέλη έχουν αναλάβει αντίστοιχα να συνεισφέρουν στο ενεργητικό της εταιρείας σε περίπτωση διάλυσής της.


Εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με εγγύηση και με μετοχικό κεφάλαιο.

Η Κυπριακή αυτή εταιρεία αυτή έχει μετοχικό κεφάλαιο και η ευθύνη των μελών της βασίζεται στο μετοχικό κεφάλαιο που διαθέτουν σύμφωνα με το ιδρυτικό έγγραφο αλλά και βάση του ποσού που τα μέλη έχουν αναλάβει να συνεισφέρουν σε περίπτωση διάλυσης της εταιρείας.
Αυτός ο τύπος εταιρείας μπορεί να είναι είτε ιδιωτική είτε δημόσια, στη δεύτερη περίπτωση μπορεί να προσφέρει τις μετοχές της για αγορά προς το κοινό.


Εταιρεία επενδύσεων μεταβλητού κεφαλαίου.

Αυτός ο τύπος Κυπριακή Εταιρείας θεωρείται περιορισμένης ευθύνης με μετοχές.
Το βασικό χαρακτηριστικό της είναι ότι οι μετοχές της δεν έχουν ονομαστική, αλλά κυμαινόμενη αξία. Οι εν λόγω εταιρείες μπορούν να συστηθούν ως τέτοιες αφού λάβουν σχετική άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) για να λειτουργούν ως οργανισμοί συλλογικών επενδύσεων (‘ΟΣΕ’).

H Εταιρεία Επενδύσεων Μεταβλητού Κεφαλαίου (ΕΕΜΚ) μπορεί να πάρει τη μορφή είτε ιδιωτικής είτε δημόσιας εταιρείας, αναλόγως του τύπου ΟΣΕ (Οργανισμός Συλλογικών Επενδύσεων) που λαμβάνει ( Επενδύσεις σε κινητές αξίες, επενδύσεων Δημοκρατίας, Οργανισμός με περιορισμένο αριθμό προσώπων, Οργανισμός εναλλακτικών επενδύσεων).  Σε περίπτωση που θα είναι Ιδιωτική Εταιρεία μπορεί να έχει από ένα (1) μέλος μέχρι πενήντα (50) μέλη, ενώ σε περίπτωση θα είναι Δημόσια Εταιρεία πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα (1) μέλος. Το ελάχιστο αρχικό κεφάλαιο εξαρτάται από το είδος της Εταιρείας Επενδύσεων.






Συχνές Ερωτήσεις για την Κυπριακή Εταιρία.
Όλες οι απαντήσεις εδώ.

Επισκεφτειτε την κεντρικη ιστοσελιδα της KTC Business Consultants

Εισοδος

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Η ομάδα της ΚΤC Business Consultants Ltd σας παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη.

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο ή καλέστε μας στο +30 21 0873 7777 για Ελλάδα και +357 22 777020 για Κύπρο.


Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου της σελίδας μας
Επικοινωνία
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα
συμφωνείτε με την
Πολιτική Απορρήτου
της σελίδας μας

Επικοινωνήστε τηλεφωνικώς
+30 21 0873 7777 για Ελλάδα
+357 22 777020 για Κύπρο
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn More. That's Fine