Συμβουλες και στρατηγικη

5 λάθη που πρέπει να αποφύγετε αν σχεδιάζετε να ξεκινήσετε την δική σας επιχείρηση.

5 λάθη που πρέπει να αποφύγετε αν σχεδιάζετε να ξεκινήσετε την δική σας επιχείρηση.

Ποια είναι τα 5 λάθη που πρέπει να προσέξετε πριν ξεκινήστε την επιχείρηση σας.
Ξεκινώντας μια καινούργια επιχείρηση είναι αναμενόμενο να κάνετε αρκετά λάθη. Πάντα η αρχή είναι δύσκολη και λογικά υπάρχουν πολλά σκαμπανεβάσματα σε διάφορα σημεία.
Οι πολλές ώρες εργασίας, οι δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να παρθούν άμεσα, οι λεπτομέρειες που πολλές φορές κάνουν την διαφορά, είναι σημεία στα οποία εύκολα ένας επιχειρηματίας μπορεί να χάσει και να ξεφύγουν τα πράγματα.
Πιο κάτω αναφέρουμε 5 σημαντικά λάθη που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε για όσο το δυνατό καλύτερο ξεκίνημα στην επιχείρηση σας.

Μην αμελήσετε να κάνετε έρευνα αγοράς.

Μελέτες δείχνουν ότι σχεδόν το 42% των νεοφυών επιχειρήσεων αποτυγχάνουν λόγω του ότι δεν βρίσκουν απήχηση και το κοινό που χρειάζεται την υπηρεσία τους. Το να λύστε ένα πρόβλημα είναι ωραία ιδέα αλλά δεν είναι κατά ανάγκη ο σωστός δρόμος για την επιτυχία.

Πριν ξεκινήσετε να επενδύετε σε κάποια καινούργια ιδέα, ρωτήστε μερικά πράγματα τον εαυτό σας σχετικά με το πρόβλημα που θέλετε να λύσετε. Βεβαιωθείτε ότι αυτό το πρόβλημα απασχολεί και άλλους εκτός από εσάς. Μην μαντεύετε λοιπόν. Δημιουργήστε ερωτηματολόγια και έρευνες και συγκεντρωθείτε στους πιθανούς χρήστες-πελάτες πριν ξεκινήσετε οτιδήποτε.

Δημιουργήστε προσδοκίες και μετά υλοποιήστε.

Πολλές καινούργιες εταιρείες δεν επικοινωνούν ξεκάθαρα το προϊόν ή την υπηρεσία που παρέχουν και οι πελάτες δεν γνωρίζουν τι να περιμένουν. Όταν είστε έτοιμοι για έναρξη, πρέπει να επικοινωνήσετε σωστά το μήνυμα σας με διάφορα μέσα για να μπορείτε να προσελκύσετε πελάτες-χρήστες οι οποίοι να ξέρουν τι να περιμένουν και τι θα κερδίσουν από εσάς.  
Φυσικά μετά πρέπει να υλοποιήστε ακριβώς αυτό που υποσχεθήκατε, αυτό που περιμένει ο πελάτης σας. Αν έχετε αρνητικά σχόλια και παράπονα από την αρχή, τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

Μην αφήσετε τα δεδομένα και την συλλογή πληροφοριών στην τύχη. Μελετήστε.

Τα δεδομένα είναι πολύ σημαντικά για να σας δώσουν πληροφορίες για τα δημογραφικά και τους πελάτες που θέλετε να προσεγγίσετε. Παρακολουθήστε, αναλύστε τα και βρείτε πια είναι τα πιο σημαντικά για να χτίσετε πάνω τους. Τα δεδομένα είναι ένας καλός τρόπος να μελετήσετε την απήχηση σας στο κοινό και θα πρέπει πάντα να τα παρακολουθείτε.

Μην καείτε από την υπερβολική εργασία.

Προφανώς και στην αρχή κάθε εταιρείας οι ώρες είναι ατελείωτες και είναι πολύ εύκολο κάποιοι να «καούν» και να λυγίσουν. Αυτό ισχύει και για τους ίδιους τους ιδρυτές αλλά και τα υπόλοιπα μέλη τις ομάδας. Ο ιδρυτής πάντα ρυθμίζει τον ρυθμό, οπότε είναι στην ευθύνη σας να βάλετε όρια.
Δημιουργήστε μια κουλτούρα στο γραφείο με συχνά μικρά διαλείμματα, διαχωρισμό εργασιών και καθηκόντων σε διάφορα άτομα που μπορούν να υλοποιηθούν μέσα σε χρονικά περιθώρια χωρίς πίεση. Επίσης βάλτε στην καθημερινότητα του γραφείου σας σύντομα ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες, καθώς και κάποια μικρή ελευθερία για προσωπικό χρόνο στους συναδέλφους-εργαζομένους σας. 

Το υπερβολικό ή καθόλου διαδικτυακό μάρκετινγκ μπορεί να σας καταστρέψει.

Το διαδικτυακό μάρκετινγκ το χρειάζεστε οπωσδήποτε. Βεβαιωθείτε όμως ότι θα έχετε μια στρατηγική που δεν θα σας τρώει πολύ χρόνο και χρήματα.
Η παρουσία και στρατηγική σε κοινωνικά δίκτυα και Google Ads χρειάζονται οπωσδήποτε, αλλά χρειάζεται προσοχή. Είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει το μπάτζετ σας και να χάσετε χρήματα, χωρίς να έχετε κάποιο αποτέλεσμα.

Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να δώσετε σε επαγγελματίες κάποια κομμάτια του διαδικτυακού μάρκετινγκ σε επαγγελματίες και να κάνετε εσείς οι ίδιοι τα κομμάτια μάρκετινγκ που νομίζετε μπορείτε να κάνετε καλά π.χ. μερικά κανάλια στα κοινωνικά δίκτυα ή αποστολή Newsletters. Τα κοινωνικά δίκτυα είναι ένα καλό κανάλι να ξεκινήστε μόνοι σας αλλά πρέπει να γίνεται σωστά. Μπορεί να μην χρειάζεται να έχετε λογαριασμό στο LinkedIn για το online shop σας αλλά να συγκεντρωθείτε σε στρατηγική στο Instagram. Πρέπει να βρείτε τον τρόπο να μην σπαταλάτε υπερβολικό χρόνο και να είστε αποτελεσματικοί, εφόσον θα έχετε και άλλες σημαντικές δουλειές.
Τέλος μην δεσμευτείτε με μια μεγάλη και ακριβή διαφημιστική εταιρεία από την αρχή αν δεν έχετε τα χρήματα.

Αυτά λοιπόν είναι 5 σημαντικά κομμάτια που πρέπει να αποφύγετε ξεκινώντας την επιχείρηση σας. Σκαμπανεβάσματα θα υπάρξουν στην πορεία οπωσδήποτέ, αλλά αποφεύγοντας τα πιο πάνω θα έχετε σίγουρα μια καλύτερη δυνατή αρχή, γλυτώνοντας σας από τα δυσάρεστα που συνήθως καταστρέφουν τις επιχειρήσεις μόλις ξεκινήσουν.






Συχνές Ερωτήσεις για την Κυπριακή Εταιρία.
Όλες οι απαντήσεις εδώ.

Επισκεφτειτε την κεντρικη ιστοσελιδα της KTC Business Consultants

Εισοδος

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Η ομάδα της ΚΤC Business Consultants Ltd σας παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη.

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο ή καλέστε μας στο +30 21 0873 7777 για Ελλάδα και +357 22 777020 για Κύπρο.


Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου της σελίδας μας
Επικοινωνία
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα
συμφωνείτε με την
Πολιτική Απορρήτου
της σελίδας μας

Επικοινωνήστε τηλεφωνικώς
+30 21 0873 7777 για Ελλάδα
+357 22 777020 για Κύπρο
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn More. That's Fine