Συμβουλες και στρατηγικη

7 δεξιότητες που πρέπει οπωσδήποτε να αναπτύξετε πριν ξεκινήσετε την καινούργια σας επιχείρηση.

7 δεξιότητες που πρέπει οπωσδήποτε να αναπτύξετε πριν ξεκινήσετε την καινούργια σας επιχείρηση.

Το ξεκίνημα μιας νέας εταιρείας είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι αλλά και το μέλλον εξίσου απαιτητικό.


Αν σχεδιάζετε να ξεκινήσετε την εταιρεία σας μόνοι σας, χωρίς την βοήθεια κάποιας ομάδας μαζί σας, ακόμα και με ένα-δυο συνεταίρους, θα καταλάβετε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε και να μπορείτε να διαχειριστείτε μόνοι σας.

Υπάρχουν μερικές δεξιότητες που ο κάθε επιχειρηματίας χρειάζεται να κατέχει σε κάποιο βαθμό για να είναι σε θέση όχι μόνο να κάνει την αρχή δεδομένου ότι είναι μόνος του, αλλά και για να μπορεί να κρίνει στο μέλλον πιθανές συνεργασίες και προσλήψεις.

Οι πιο κάτω 7 δεξιότητες που αναφέρουμε είναι απαραίτητες για να κάνετε μια καλή αρχή στο δύσκολο ξεκίνημα της εταιρείας σας.

Microsoft Excel.

Το απόλυτο εργαλείο που σχεδιάστηκε για τις επιχειρήσεις. Πρέπει να γνωρίζετε πως να την χρησιμοποιείτε χωρίς να πρέπει κατ’ ανάγκη να γίνετε ειδικός. Είναι ένα εργαλείο το οποίο θα σας βοηθήσει στο λογιστικό κομμάτι, στις προσφορές, σε ανάλυση δεδομένων, σε οικονομικές προβλέψεις, στην ταξινόμηση στοιχείων και πελατών, καταγραφή στοκ και πωλήσεων.

Ομιλία-Παρουσίαση.

Κάθε επιχειρηματίας χρειάζεται να έχει ανεπτυγμένη επικοινωνιακή δεξιότητα. Είτε παρουσιάζετε σε επενδυτές, συνεργάτες, προσωπικό ή υποψήφιους πελάτες, η δημόσια ομιλία είναι ένα σημαντικό προσόν. Μια τέτοια δεξιότητα θα σας βοηθήσει να επικοινωνείτε τον σκοπό σας, το πλάνο σας, να κερδίσετε το ακροατήριο και τους πιθανούς πελάτες σας.
Αν καταφέρετε να φέρνετε τον κόσμο με τo μέρος σας, όλα θα γίνουν πιο εύκολα για εσάς.

Διαφήμιση μέσω κοινωνικών δικτύων.

Τα κοινωνικά δίκτυα είναι ένας από τους πιο κοινούς, πρακτικούς και οικονομικούς τρόπους διαφήμισης. Όλες οι εταιρείες έχουν μια καλή ευκαιρία να επικοινωνήσουν το προϊόν τους στην αγορά και στο κατάλληλο κοινό.
Μικρές εταιρείες ή Startups συχνά αναλαμβάνουν να διαχειριστούν οι ίδιοι την διαφήμιση και την προώθηση των κοινωνικών δικτύων τους. Αυτό απαιτεί βασικές γνώσεις της λειτουργία του εκάστοτε κοινωνικού δικτύου αλλά και ικανότητες προετοιμασίας περιεχομένου και της επικοινωνίας του φυσικά. Αφιερώστε χρόνο και θα μάθετε πολλά που αφορούν το κοινό σας και την ανταπόκριση που θα έχετε στο προϊόν ή υπηρεσία σας. Επίσης θα έχετε μια καλή ιδέα πως λειτουργεί το διαδικτυακό μάρκετινγκ.

Γραπτός λόγος.

Ένα καλό κείμενο μπορεί να πουλήσει από μόνο του. Είναι αρκετά σημαντικό να μπορείτε να εκφράσετε τις σκέψεις σας καθαρά και εύκολα για το κοινό σας. Ο καλός γραπτός λόγος θα σας βοηθήσει όχι μόνο να «πουλήσετε» στο κομμάτι της διαφήμισης αλλά επίσης να επικοινωνήσετε τις σκέψεις σας καθημερινά, στα ηλεκτρονικά μηνύματα με συνεργάτες και συναδέλφους. 

Λογιστική.

Τα βασικά της λογιστικής είναι αναγκαία ακόμα και για τα οικονομικά του σπιτιού σας. Πόσο μάλλον για να κρατάτε άκρη με τα οικονομικά της εταιρείας σας. Ναι μεν, το πιο σωστό είναι να τα αναλάβει ένα λογιστικό γραφείο αλλά θα πρέπει να κρατάτε κάποια αρχεία για δική σας χρήση και για να βοηθάτε και τους λογιστές σας. 
Με τις βασικές γνώσεις λογιστικής θα ξέρετε τις οφειλές σας, τα μηνιαία σας έξοδα και έσοδα και να μπορείτε να κάνετε τις ανάλογες προβλέψεις και οικονομικές κινήσεις. Δεν είναι πολύπλοκα τα πράγματα αρκεί να καταγράφονται όλα και να κρατούνται αρχεία.

Διαχείριση έργων. (Project management)

Διαχείριση έργων σημαίνει το να βρεις τον πιο πρακτικό, γρήγορο και οικονομικό τρόπο να κάνεις λύσεις ένα πρόβλημα ή να εκτελέσεις ένα έργο. Για επιχειρηματίες και επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη την ρευστότητα μόλις ξεκινήσουν εργασίες η σωστή διαχείριση είναι πολύ σημαντική. Επίσης με καλή διαχείριση θα μπορείτε να ξεκινήσετε νέα έργα, να κάνετε νέες κινήσεις και στρατηγικές. Υπάρχουν πολλές μεθοδολογίες και μαθήματα για διαχείριση έργων αλλά πολλά έρχονται και με την εμπειρία. Είναι σίγουρα μια ικανότητα που πρέπει να επενδύσετε.

Να μαθαίνετε συνέχεια.

Kλείνοντας αυτό το άρθρο να πούμε ότι ξεκινώντας μια καινούργια επιχείρηση δεν θα σταματήσετε ποτέ να μαθαίνετε πράγματα και να αναπτύσσετε καινούργιες ικανότητες. Αυτός πρέπει να είναι και ο στόχος σας για να μπορείτε να έχετε σφαιρική γνώση και να μπορείτε να αντιμετωπίσετε διάφορα καθημερινά ζητήματα.



Συχνές Ερωτήσεις για την Κυπριακή Εταιρία.
Όλες οι απαντήσεις εδώ.

Επισκεφτειτε την κεντρικη ιστοσελιδα της KTC Business Consultants

Εισοδος

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Η ομάδα της ΚΤC Business Consultants Ltd σας παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη.

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο ή καλέστε μας στο +30 21 0873 7777 για Ελλάδα και +357 22 777020 για Κύπρο.


Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου της σελίδας μας
Επικοινωνία
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα
συμφωνείτε με την
Πολιτική Απορρήτου
της σελίδας μας

Επικοινωνήστε τηλεφωνικώς
+30 21 0873 7777 για Ελλάδα
+357 22 777020 για Κύπρο
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn More. That's Fine