Συμβουλες και στρατηγικη

8 συμβουλές για νέους CEO

8 συμβουλές για νέους CEO


Όχι μόνο οι … πρωτάρηδες αλλά και οι πεπειραμένοι CEOs μπορεί να κάνουν λάθη θέτοντας σε κίνδυνο την «επιβίωση» μιας εταιρείας. Μικρές αποτυχίες και λανθασμένες επιλογές μπορεί να στιγματίσουν έναν CEO και να τον ακολουθούν σε όλη την πορεία της καριέρας του. Σε αυτή την περίπτωση το καλύτερο που έχει να κάνει ένας CEO είναι να κοιτάζει μπροστά και να μην σκέφτεται τα λάθη του παρελθόντος. Αναμφισβήτητα, η επαγγελματική καθημερινότητα ενός CEO είναι δύσκολη. Ωστόσο, αν είναι η πρώτη φορά που αναλάβατε μία τέτοια θέση καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά στην παρακάτω λίστα με τα πιο συνηθισμένα λάθη των … «αρχάριων» CEOs αλλά και συμβουλες.


1.Υιοθέτηση και εφαρμογή συστήματος λειτουργίας της εταιρείας και διαχείρισης των πελατών.

Ο CEO έχει την ευθύνη να θέσει σε εφαρμογή ένα σύστημα που θα δουλεύει η εταιρεία και να φροντίζει να το επιβλέπει αλλά και να το αναβαθμίζει συχνά. Καλό θα ήταν να γίνεται σε συνεργασία με τους υπαλλήλους του οι οποίοι έχουν και αυτοί άποψη στις διαδικασίες που ακολουθούνται.


2.Να είναι καλύτερος ακροατής.

Ο CEO μπορεί να κατέχει την σημαντικότερη θέση στην εταιρεία αλλά σίγουρα δεν κατέχει το αλάθητο. Σίγουρα είναι ο υπεύθυνος για να επιλύσει τα προβλήματα στην εταιρεία αλλά δεν είναι παντογνώστης. Είναι σημαντικό να ακούει την γνώμη των υπαλλήλων του πρώτα και μετά να βγάζει συμπεράσματα. Κάποιες φορές θα έχουν άδικο αλλά άλλες φορές θα ακούσει τα πράγματα από άλλη σκοπιά.
Παράλληλα με αυτό τον τρόπο ενισχύει την εμπιστοσύνη προς την ομάδα του αλλά δείχνει και σεβασμό προς αυτούς και την άποψη τους. Δημιουργώντας ομαδικό πνεύμα με το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο μιας εταιρείας. Το προσωπικό της.

3.Να μην δίνει μεγάλες υποσχέσεις και να βάζει ρεαλιστικούς στόχους.

Είναι ένα θέμα που χρειάζεται προσοχή από κάθε CEO και ο λόγος είναι για να μην απογοητευτεί στο τέλος ή να νιώσει άσχημα η ομάδα του που δεν τα κατάφερε.
Είναι σημαντικό να βάζει στόχους αλλά να είναι ρεαλιστικοί.  Είναι επίσης σημαντικό να αντιλαμβάνεται ότι , μπορεί να γίνουν λάθη στην πορεία διότι έχει να κάνει με ανθρώπους και όχι μηχανές.  Παρόλα αυτά χρειάζονται η καινούργιοι στόχοι σε κάθε εταιρεία αν τακτά διαστήματα  ούτως  ώστε να προχωρά μπροστά. 

4.Τα λάθη είναι στο παιχνίδι.

Πάντα υπάρχει η πιθανότητα λάθους. Ο κάθε CEO πρέπει να το αντιλήφθη αυτό και να είναι προετοιμασμένος αλλά και έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη σας πραγματικός ηγέτης. 
Συνήθως στα λάθη φέρουν αρκετοί ευθύνη και δεν είναι σωστό να στοχοποιηθεί ένας μόνο.
Η ευθύνη πάντα βαραίνει και τον αρχηγό. Έτσι κερδίζετε και ο σεβασμός προς αυτόν.


beard-2345810_1920.jpg

5.Να είναι ανοικτός στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και μέσων δραστηριοποίησης.

Ένας CEO πρέπει να είναι πάντα ανοικτός σε νέες τεχνολογίες και να βλέπει μπροστά ούτως ώστε να προχωρά και η επιχείρηση του. Ο κόσμος των επιχειρήσεων μεταβάλετε ταχύτατα και όλοι οι σύγχρονοι CEO’s θα πρέπει να είναι πάντα ενημερωμένοι με τις καινούργιες  τάσεις και ανοικτόμυαλοι στην υιοθέτηση ή δοκιμή εναλλακτικών.

6.Το προσωπικό «εγώ» δεν είναι πάνω από όλα.

Πολλοί πρωτάρηδες CEO’s  κυριαρχούνται από το προσωπικό «εγώ» τους και αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα υπολόγισαν αντιμετωπίζουν δυσάρεστες συνέπειες και χάνουν την εμπιστοσύνη των υπολοίπων. Να θυμάστε κανένας δεν θα σας κρίνει για ένα λάθος σας, θα σας κρίνει όμως για την ξεροκεφαλιά σας.

7.Η αποτυχία δεν είναι κάτι αρνητικό.

Κάθε CEO θα πρέπει να αντιλαμβάνεται ότι ακόμα και αν δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό υπάρχει πάντα η πιθανότητας αποτυχίας. Η αποτυχία θα πρέπει όμως να διαχειρίζεται με προσοχή, ανάλυση και να μαθαίνουμε να γινόμαστε καλύτεροι. 
Αν δεν υπήρχε η αποτυχία θα ήταν όλοι επιτυχημένοι. Η αποτυχία στο τέλος της ημέρας είναι ένα καλό μάθημα και θα πρέπει να την ευγνωμονούμε.

8.Να δέχεστε συμβουλές και παρατηρήσεις από άλλους CEO’s.

Είναι καλό να ακούτε τους πιο έμπειρους. Κάποιες φορές θα έχουν δίκαιο και άλλες άδικο.
Το σημαντικό όμως είναι να δίνετε προσοχή γιατί ακόμα και από την πιο μικρή συμβουλή θα κερδίσετε κάτι. Παρατηρώντας τους επιτυχημένους γύρο σας θα μάθετε πάντα κάτι.




Συχνές Ερωτήσεις για την Κυπριακή Εταιρία.
Όλες οι απαντήσεις εδώ.

Επισκεφτειτε την κεντρικη ιστοσελιδα της KTC Business Consultants

Εισοδος

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Η ομάδα της ΚΤC Business Consultants Ltd σας παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη.

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο ή καλέστε μας στο +30 21 0873 7777 για Ελλάδα και +357 22 777020 για Κύπρο.


Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου της σελίδας μας
Επικοινωνία
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα
συμφωνείτε με την
Πολιτική Απορρήτου
της σελίδας μας

Επικοινωνήστε τηλεφωνικώς
+30 21 0873 7777 για Ελλάδα
+357 22 777020 για Κύπρο
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn More. That's Fine