Συμβουλες και στρατηγικη

6 τρόποι να κτίσετε καλές διασυνδέσεις. Επενδύστε χρόνο σε σχέσεις και ανθρώπους που θεωρούνται πιο επιτυχημένοι από εσάς.

6 τρόποι να κτίσετε καλές διασυνδέσεις. Επενδύστε χρόνο σε σχέσεις και ανθρώπους που θεωρούνται πιο επιτυχημένοι από εσάς.

Αν είστε ο πιο επιτυχημένος άνθρωπος στο δωμάτιο τότε μάλλον είστε στο λάθος δωμάτιο.


1.Αφιερώστε χρόνο σε μέρη που βρίσκονται επιτυχημένοι άνθρωποι.

Ισχύει αυτό που λένε ότι γινόμαστε οι ίδιοι με αυτούς που συναναστρεφόμαστε. Οι άνθρωποι ως κοινωνικά όντα επηρεάζονται αλλά και υιοθετούν συνήθειες από τον στενό τους κύκλο. Συνήθως από τα 3-4 πιο κοντινά τους άτομα.
Μια καλή συμβουλή είναι να αρχίσετε να γνωρίζετε ανθρώπους που είναι πιο επιτυχημένοι από εσάς η τις παρέες τους. Τέτοιοι άνθρωποι μπορεί να είναι οπουδήποτε, αλλά σίγουρα θα βρείτε να συχνάζουν σε τοπικούς συνδέσμους τύπου στρογγυλής τραπέζης κλπ. Επίσης σε διάφορους φιλανθρωπικούς οργανισμούς και ιδρύματα. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι  είναι ενεργητικοί και θέλουν να παράγουν έργο και να προσφέρουν όπου μπορούν. Προσπαθήστε να κάνετε γνωριμίες έτσι ώστε να βρεθείτε εκεί που πρέπει όταν έρθει η στιγμή.


2.Αντιμετωπίστε την άβολη στιγμή.

Αν δεν νιώσετε κάπως άβολα-άγχος με μια καινούργια γνωριμία, τότε ίσως να μην στοχεύετε πολύ ψηλά. Είναι λογικό κάποιες φορές να αποφεύγουμε να κάνουμε κίνηση γνωριμίας σε κάποιους επιτυχημένους ανθρώπους  αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι και αυτοί είναι άνθρωποι σαν και εμάς και μια τυπική συζήτησης ή μια απλή σύσταση δεν έβλαψε ποτέ κανένα. Το γεγονός ότι νιώθουμε κάπως περίεργα όταν μιλάμε με κάποιους ανθρώπους ίσως να είναι σημάδι ότι μιλάμε με το άτομο που θα έπρεπε.

3.Μην προσπαθήσετε να τους πουλήσετε.

Είναι πολλές οι φορές που μπορεί να γνωριστείτε με κάποιο άτομο και αυτός με την πρώτη ευκαιρία να προσπαθεί να σας πουλήσει. Δυστυχώς το κάνει αρκετός κόσμος με την λογική ότι «δεν στοιχίζει κάτι να δοκιμάσω». Είναι κάτι εντελώς λανθασμένο και θα πρέπει να αποφεύγετε στην πρώτη γνωριμία. Διαφοροποιηθείτε, μην είστε σαν τους άλλους.

4.Δώστε τους αξία, πραγματική αξία εφόσον μπορείτε.

Αυτό είναι ίσως και το πιο σημαντικό. Αν καταφέρετε να τους προσφέρετε κάτι που θα τους βοηθήσει θα τους κερδίσετε. Π.χ Σε μια συζήτηση που έχετε μεταξύ σας μπορεί να σας αναφέρουν κάποιο καινούργιο πρότζεκτ που έχουν στα σκαριά ή κάτι που δουλεύουν και είναι ενθουσιασμένοι να σας μιλούν γ’ αυτό. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα μπορούσατε (εφόσον είναι εφικτό δηλαδή) να προτείνετε κάποιο τρόπο ή μια ιδέα πως μπορείτε να τον βοηθήσετε. 
Αν καταφέρετε να του φανείτε χρήσιμοι χωρίς να μπείτε σε μπελάδες, όχι μόνο θα το εκτιμήσει αλλά και θα κερδίστε τον σεβασμό και τις εντυπώσεις, κτίζοντας έτσι μια καλή σχέση.

5.Μην θεωρήσετε δεδομένο ότι θα σας θυμούνται την επόμενη φορά.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι καλώς ή κακώς γνωρίζουν πάρα πολλούς ανθρώπους καθημερινά.
Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι αν τύχει αυτή η άβολη στιγμή που δεν θα σας θυμάται να το καταλάβετε και να του υπενθυμίσετε τις προηγούμενες συνθήκες που συναντηθήκατε. Δεν σημαίνει ότι πάει κάτι λάθος μαζί σας. Αν καταφέρετε όμως να σας θυμάται από την πρώτη φορά δεν τα πήγατε και άσχημα!

6.Ανοίξτε την συζήτηση με σχετικό για με την περίσταση περιεχόμενο.

Μια συζήτηση μπορεί να ανοίξει με διάφορους τρόπους. Σε αυτό δεν δυσκολεύονται ιδιαίτερα οι κοινωνικοί άνθρωποι. Κάποιοι όμως  τα βρίσκουν σκούρα στο πώς να σπάσουν τον πάγο.
Μια καλή συμβουλή είναι να αρχίσετε την συζήτηση με κάτι σχετικό με την περίσταση. Πχ περιμένετε να σας σερβίρουν ποτό σε κάποιο cocktail event-μπορείτε να διηγηθείτε   μια αστεία ιστορία σε παρόμοιο σκηνικό. Μπορεί να είναι μια κάτι πιο απλό, ή κάτι που σας έκανε εντύπωση.
Νιώστε άνετα και εκφραστείτε ελεύθερα. Να είστε πάντα ο εαυτός σας.



Συχνές Ερωτήσεις για την Κυπριακή Εταιρία.
Όλες οι απαντήσεις εδώ.

Επισκεφτειτε την κεντρικη ιστοσελιδα της KTC Business Consultants

Εισοδος

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Η ομάδα της ΚΤC Business Consultants Ltd σας παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη.

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο ή καλέστε μας στο +30 21 0873 7777 για Ελλάδα και +357 22 777020 για Κύπρο.


Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου της σελίδας μας
Επικοινωνία
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα
συμφωνείτε με την
Πολιτική Απορρήτου
της σελίδας μας

Επικοινωνήστε τηλεφωνικώς
+30 21 0873 7777 για Ελλάδα
+357 22 777020 για Κύπρο
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn More. That's Fine