Συμβουλες και στρατηγικη

10 Συμβουλές που κάθε επιχειρηματίας πρέπει να γνωρίζει.

10 Συμβουλές που κάθε επιχειρηματίας πρέπει να γνωρίζει.

Αυτό το άρθρο ίσως φανεί χρήσιμο σε πολλούς νέους επιχειρηματίες, σε άλλους ίσως λιγότερο. Είναι όμως μερικές φορές που κάποιες συμβουλές μας βοηθούν να βελτιωνόμαστε. Διαβάστε πιο κάτω και ίσως βρείτε κάπου που μπορείτε να γίνετε καλύτεροι. Η διοίκηση μιας εταιρείας δεν είναι εύκολο πράγμα και απαιτεί συνεχή προσωπική βελτίωση.


Σιγουρευτείτε ότι πάντα υπάρχει ρευστό στην τράπεζα.

Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε σε αυτό το θέμα είναι λογικό ότι αν προκύψει θέμα ρευστότητας θα πρέπει να το λύσετε άμεσα.

Μήπως το πρόβλημα είστε εσείς;

90 τοις 100 των προβλημάτων που εμφανίζονται στις εταιρείες προκύπτουν από κακή την διαχείριση. Πολλές φορές οι διευθυντές δεν το βλέπουν αυτό. Την επόμενη φορά που τα πράγματα δεν θα πηγαίνουν  τόσο καλά δεν είναι κακή ιδέα να κοιτάξετε στον καθρέφτη για απαντήσεις.

Προσέχετε τους καλούς υπαλλήλους σας.

Εάν είστε μικρή εταιρεία ή μεγάλη, το να χάνετε ένα από τους καλύτερους τους σας υπαλλήλους θα σας κοστίσει. Το πρόβλημα είναι ότι σήμερα οι διευθυντές σπανία διασφαλίζουν ότι οι καλοί τους υπάλληλοι έχουν κίνητρα, καινούργιους στόχους, και τα απαιτούμενα έσοδα, ώστε να παραμείνουν ευτυχισμένοι στη δουλειά τους.

Μάθετε να λέτε “ναι” αλλά και “όχι”.

Είναι δύο πολύ σημαντικές λέξεις για κάθε επιχειρηματία ή εκτελεστικό διευθυντή.
Θα πρέπει να μάθετε να τα χρησιμοποιείτε με αποφασιστικότητα. Το σημαντικό είναι να ξεκαθαρίσετε ποια είναι τα ναι και ποιά τα όχι για την εταιρεία σας.

Αξιοκρατία.

Η αξιοκρατία είναι πάρα πολύ σημαντική για κάθε οργανισμό. Μάθετε να αναγνωρίζετε και να επιβραβεύετε, βασισμένοι πάντα στις ικανότητες και στα κατορθώματα των υπαλλήλων σας.

Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας.

Αφουγκραστείτε και εμπιστευτείτε το ένστικτο σας. Το ένστικτό είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για να πάρετε αποφάσεις. Πολλές φορές μετά από μια απόφαση μετανιώνουμε λέγοντας στον εαυτό μας ότι “το ξέραμε ότι είναι μια κακή ιδέα”. Το κλειδί όμως είναι να μπορούμε να  εμπιστευτούμε το ένστικτο μας αφού ακούσουμε τον εαυτό μας προσεκτικά.

Οι καλές συμφωνίες κάνουν τους καλούς φίλους.

Όλοι το ξέρουν αυτό! Φτιάξτε πρακτικές συμφωνίες με τους συνεργάτες σας ώστε να αποφύγετε μελλοντικές παρεξηγήσεις. Όσο πιο ξεκάθαρη η συμφωνία τόσο πιο καλή και υγιείς θα είναι η σχέση σας στο μέλλον.

Χειριστείτε την εταιρεία σας.. σαν εταιρεία.

Είναι κάτι πολύ λογικό αλλά θα πρέπει να το αναφέρουμε. Πάρα πολλοί επιχειρηματίες διαχειρίζονται την εταιρεία τους σαν προέκταση των προσωπικών οικονομικών τους στόχων και απαιτήσεων.
Είναι ένα τεράστιο λάθος και μπορεί να αποβεί καταστροφικό.


Οικονομική διαχείριση.

Εάν δε γνωρίζετε από κέρδη, έξοδα, ανάγκη κεφαλαίων, έσοδα, δάνεια, ρευστότητα, φορολογικά και πολλά άλλα πιθανόν να έχετε πρόβλημα σύντομα. Θα πρέπει να μάθετε να έχετε την γνώση και τον έλεγχο σε ότι αφορά τα οικονομικά σας.

Ταπεινοφροσύνη. 

Η ταπεινοφροσύνη είναι ένα χαρακτηριστικό που διαθέτουν ηγέτες. Είναι λογικό-φυσιολογικό να μη γνώριζετε τα πάντα και κάποιες φορές να πρέπει να ζητάτε συμβουλές από άλλους. Αν δεν είστε σίγουροι αν μπορείτε να κάνετε κάτι, θα ήταν καλό να το δώσετε σε άλλον. Δεν είναι κακό να ξέρετε που είστε καλοί και που όχι. Πολλές εταιρίες καταστράφηκαν λόγω του εγωισμού των στελεχών τους, και η ειρωνεία είναι ότι πολλοί δεν αντιλήφθηκαν ότι έκαναν λάθος και ότι δεν έχουν όλες τις απαντήσεις για όλα.


Σχετικά άρθρα:

Συχνές Ερωτήσεις για την Κυπριακή Εταιρία.
Όλες οι απαντήσεις εδώ.

Επισκεφτειτε την κεντρικη ιστοσελιδα της KTC Business Consultants

Εισοδος

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Η ομάδα της ΚΤC Business Consultants Ltd σας παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη.

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο ή καλέστε μας στο +30 21 0873 7777 για Ελλάδα και +357 22 777020 για Κύπρο.


Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου της σελίδας μας
Επικοινωνία
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα
συμφωνείτε με την
Πολιτική Απορρήτου
της σελίδας μας

Επικοινωνήστε τηλεφωνικώς
+30 21 0873 7777 για Ελλάδα
+357 22 777020 για Κύπρο
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn More. That's Fine