Συμβουλες και στρατηγικη

7 τεχνικές για εξοικονόμηση και διαχείριση του χρόνου σας.

7 τεχνικές για εξοικονόμηση και διαχείριση του χρόνου σας.

Η διαχείριση του χρόνου μας είναι πολύ σημαντική στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον. Πιο κάτω είναι μια λίστα από τεχνικές που αν τις εφαρμόσετε σωστά θα σας βοηθήσουν να διαχειρηστείτε καλύτερα τον πολύτιμο χρόνο σας.  
Εφαρμόζοντας έξυπνες πρακτικές μπορούμε να γίνουμε πιο παραγωγικοί αλλά και να διαθέσουμε περισσότερο χρόνο για τον εαυτό μας.

1.Μια δουλειά την φορά

Το ξέρω, είναι πολλές φορές που έχουμε να τελειώνουμε πολλές εργασίες αλλά δίνοντας προτεραιότητα θα μας βοηθήσει να βάλουμε τα πράγματα σε μια σωστή σειρά.
Πάντα υπάρχει η μια πιο επείγουσα εργασία, οπότε είναι σωστό να ξεκινήσετε από αυτή. Συγκεντρωθείτε σε ένα στόχο και σιγά σιγά ξεκαθαρίστε βάζοντας προτεραιότητες. Να θυμάστε, το να ανησυχείτε για τις πολλές εργασίες που έχετε δεν θα σας βοηθήσει καθόλου.

 2.Κάντε λίστα

Είναι παλιός αλλά ένας αποτελεσματικός τρόπος να διαχειριστείτε τις εργασίες σας .

3.Μήν αναβάλετε τίποτα, είναι παγίδα

Το να αναβάλετε εργασίες θα γυρίσει μπούμερανγκ σε σας και τον πολύτιμο χρόνο σας. Θα τα βρείτε βουνό αργότερα. Είναι πολύ απλό, ότι δεν τελειώσατε σήμερα θα το βρείτε αύριο μπροστά σας.
Ένας σοφός είπε κάποτε «Μην αναβάλεις για αύριο κάτι που μπορείς να κάνεις σήμερα»
Ακολουθούντας την πιο πάνω πρακτική όχι μόνο θα σας ελευθερώσει χρόνο αλλά θα σας επιτρέψει να είστε πιο παραγωγικοί και να μπορείτε να αναλάβετε περισσότερες εργασίες.

4.Κρατάτε σημειώσεις

Το να έχετε ένα σημειωματάριο μαζί σας καθημερινά και να κρατάτε σημειώσεις είναι μια καλή πρακτική για να ανακαλέσετε τις σημαντικές πληροφορίες αργότερα για κάποιο θέμα. Διαφορετικά κάποια πράγματα που πιθανόν να ξεχάσατε να σας καθυστερήσουν αργότερα.

5.Αναθέστε καθήκοντα σε άλλους

Κάποιοι παίχτες είναι καλοί όταν δουλεύουν μόνοι τους. Κάποιοι μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα μόνοι τους. Με την βοήθεια των άλλων όμως μπορούν να πετύχουν ακόμα περισσότερα.
Πρέπει να συνειδητοποιήσετε  ότι είναι αδύνατο να τα κάνετε όλα μόνοι σας και ότι μοιράζοντας δουλειά στους γύρω  σας ,θα σας κάνει πιο παραγωγικούς εφόσον θα ελευθερώσετε χρόνο και έτσι θα μπορείτε να ασχοληθείτε με ακόμα περισσότερα πράγματα.


6.Πρόγραμμα και σχεδιασμός

Όλοι επαγγελματίες ξέρουν  ότι κάθε μέρα, βδομάδα, και μήνας ξεκινάει με πρόγραμμα. Προγραμματίστε και σχεδιάστε την κάθε σας στιγμή με μια κατεύθυνση. Θα σας βοηθήσει να τελειώνετε τους στόχους σας ένα-ένα.

7.Μήν χάνετε την συγκέντρωση σας 

Ίσως ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που αποσπούν την προσοχή μας καθημερινά είναι το κινητό.
Προσπαθήστε να μείνετε μακριά από τα κοινωνικά δίκτυα ή αχρείαστα τηλεφωνήματα την ώρα που πρέπει να είστε συγκεντρωμένοι. Μία ματιά στο Facebook ή στο Instagram μπορεί να είναι καταστροφική για την παραγωγικότητα σας και τον ρυθμό σας. 
Επίσης θα ήταν καλό να αποφεύγετε τα συχνά διαλλείματα για καφέ.

Συχνές Ερωτήσεις για την Κυπριακή Εταιρία.
Όλες οι απαντήσεις εδώ.

Επισκεφτειτε την κεντρικη ιστοσελιδα της KTC Business Consultants

Εισοδος

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Η ομάδα της ΚΤC Business Consultants Ltd σας παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη.

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο ή καλέστε μας στο +30 21 0873 7777 για Ελλάδα και +357 22 777020 για Κύπρο.


Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου της σελίδας μας
Επικοινωνία
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα
συμφωνείτε με την
Πολιτική Απορρήτου
της σελίδας μας

Επικοινωνήστε τηλεφωνικώς
+30 21 0873 7777 για Ελλάδα
+357 22 777020 για Κύπρο
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn More. That's Fine