Συμβουλες και στρατηγικη

Πως η επιχείρηση σας θα δουλεύει σαν μια ομάδα πρωταθλητών.

Πως η επιχείρηση σας θα δουλεύει σαν μια ομάδα πρωταθλητών.

Οι άνθρωποι πρέπει να είναι εκεί και να στηρίζουν την εταιρεία και η εταιρεία πρέπει να στηρίζει τους ανθρώπους της.

Πολλοί νέοι επιχειρηματίες είναι απασχολημένοι 100%  στον στρατηγικό σχεδιασμό, στο κέρδος και στην μείωση των εξόδων. Αυτά είναι βέβαια πολύ σημαντικά αλλά είναι σημαντικό να έχετε κατά νου μια σημαντική ερώτηση; Τι εταιρεία θέλετε να διευθύνετε; Ποιοί θέλετε να σας βοηθήσουν να κτίσετε την εταιρεία σας;
Να θυμάστε! Αν προσέχετε τους υπαλλήλους σας κάθε μέρα, θα σας ανταμείβουν καθημερινά για πάντα. Θα τους κερδίσετε μακροπρόθεσμα. Η μυστική συνταγή δεν βρίσκεται στην τέλεια διαφημιστική καμπάνια αλλά στους σωστούς ανθρώπους που θα την εκτελέσουν.

Επενδύστε στο προσωπικό σας.
Βρείτε τρόπους που να αποδεικνύουν πραγματικά ότι επενδύετε στο προσωπικό σας. 
Τα πάρτι μετά την δουλειά και οι πίτσες στα γραφεία είναι καλά για να διατηρείτε ένα καλό κλίμα και κουλτούρα στην επιχείρηση σας, αλλά πρέπει να βρείτε αυτό που κτίζει τις αξίες της επιχείρησης σας και πράγματα που κερδίζουν τους ανθρώπους σας. Αυτά μπορεί να είναι το ευέλικτο ωράριο ή η πληρωμένη άδεια και γενικά πράγματα που ενισχύουν την ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.
Η διεύθυνση μιας επιχείρησης έχει πολλά πάνω-κάτω. Αν όμως βάζετε πάντα τους ανθρώπους πάνω απ’ όλα  θα είναι πάντα δίπλα σας, στα καλά και στα κακά.

Είστε ο προπονητής της ομάδας σας.
Οι ομάδες που κερδίζουν δεν έχουν μόνο καλούς παίκτες. Οι πρωταθλητές έχουν ηγέτες προπονητές που είναι πάντα συγκεντρωμένοι στον στόχο τους. Οι προπονητές πρέπει να γνωρίζουν πώς να πάρουν το 100% από τους παίκτες τους και να έχουν τους ίδιους στόχους, την ίδια κατεύθυνση.
Δεν θα προσλαμβάνετε πάντα σούπερ-σταρ αθλητές ή ολοκληρωμένους προπονητές αλλά είναι σημαντικό να έχουν το ομαδικό πνεύμα και να έχουν τους ίδιους στόχους.
Όποια δουλειά και να κάνετε, αν  βρείτε και κρατήσετε τους πιο ταλαντούχους και αυτούς που δεσμεύονται στους στόχους τους και την δουλειά τους, τότε θα επιτύχετε.

Προαγωγές από μέσα.
Όταν οι εταιρείες θέλουν να μεγαλώσουν συνήθως ψάχνουν για ταλέντα από την αγορά. Παρόλα αυτά, πολλές είναι οι φορές που οι καλύτεροι «παίκτες βρίσκονται» ήδη μεταξύ σας.
Κτίστε ηγέτες μέσα στην εταιρεία σας παρά να βρείτε κάποιο που απλά έχει τα τεχνικά προσόντα.Οι υπάλληλοι σας, έχουν ήδη καλύτερη γνώση των στόχων και της κουλτούρας της εταιρείας σας.
Ειδικά όταν αφιερώσατε χρόνο και χρήμα στην ανάπτυξή τους αυτοί  νιώθουν περισσότερη σύνδεση μαζί σας, έχετε καλύτερες σχέσεις και εννοείται ότι έχουν την ευκαιρία να κτίσουν την καριέρα τους μέσα από την εταιρεία σας. Έχουν την ευκαιρία να «μεγαλώσουν» μαζί σας.

Οι στρατηγικές που αποδίδουν είναι πολλές φορές οι πιο απλές. Αν έχετε το προσωπικό σας καλά και τους δίνετε κίνητρα η επιχείρηση σας θα πηγαίνει πάντα μπροστά. Για να επιτύχετε, εστιάστε στα πιο σημαντικά ζητήματα. Να θυμάστε, να επενδύετε πρώτα στους ανθρώπους και μετά στα υπόλοιπα.  

To άρθρο είναι απόψεις του Scoot Scherr για την online έκδοση του Fortune.

Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν.
Ίδρυση εταιρείας στην Κύπρο.Διαδικασία-Πλεονεκτήματα-Κόστος

Συχνές Ερωτήσεις για την Κυπριακή Εταιρία.
Όλες οι απαντήσεις εδώ.

Επισκεφτειτε την κεντρικη ιστοσελιδα της KTC Business Consultants

Εισοδος

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Η ομάδα της ΚΤC Business Consultants Ltd σας παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη.

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο ή καλέστε μας στο +30 21 0873 7777 για Ελλάδα και +357 22 777020 για Κύπρο.


Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου της σελίδας μας
Επικοινωνία
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα
συμφωνείτε με την
Πολιτική Απορρήτου
της σελίδας μας

Επικοινωνήστε τηλεφωνικώς
+30 21 0873 7777 για Ελλάδα
+357 22 777020 για Κύπρο
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn More. That's Fine