Επιχειρηματικα νεα

Τι είναι το FinTech και πως μας επηρεάζει στο παρόν και στο μέλλον.

Τι είναι το FinTech  και πως μας επηρεάζει στο παρόν και στο μέλλον.

Η λέξη προέρχεται από την συντομογραφία του Financial Technology.
Περιγράφει  τον τομέα ,την είσοδο, την ανάπτυξη και επίδραση της τεχνολογίας στον χώρο των οικονομικών. Γενικά είναι όπου μπορεί η τεχνολογία να επέμβει για να προσφέρει υπηρεσίες στα χρηματοοικονομικά.

Το FinTech μπορεί να αφορά εταιρείες start ups, εταιρείες τεχνολογίας , ή μεγάλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, ή απλά παροχείς υπηρεσιών στα χρηματοοικονομικά.

Όταν χρησιμοποιούμε το PayPal ή την πιστωτική μας για να κάνουμε μια αγορά online, όταν ηλεκτρονικά καταστήματα κάνουν συναλλαγές με τους καταναλωτές και τις τράπεζες, αυτά θεωρούνται κατηγορίες FinTech.  
Με απλά λόγια καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι κάτι το καινούργιο απλά παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια.  Έχει εξελιχθεί να ξανά-διαμορφώσει το εμπόριο, τις πληρωμές, τις μεταφορές χρημάτων, την διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, τις ασφάλειες και ακόμα και το ίδιο το χρήμα με την είσοδο των κρυπτονομισμάτων όπως το BitCoin.

Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις , start-ups και οργανισμοί προσφέρουν  τεχνολογία στους χρήστες-πελάτες τους με σκοπό να προσφέρουν ταχύτητα, ευκολία και πολλά άλλα πλεονεκτήματα.


Το FinTech ήρθε για να μείνει και να αναδιαμορφώσει πολλούς τομείς όπως στα πιο κάτω παραδείγματα.

  • Το ηλεκτρονικό εμπόριο που μεγαλώνει μέρα με την μέρα, και οι ανάγκες για εύκολες γρήγορες και ασφαλείς πληρωμές είναι πιο αναγκαίες από ποτέ.
  • Τράπεζες και παροχείς τραπεζικών υπηρεσιών βρίσκουν νέους τρόπους-πιο αμέσους και γρήγορους  να εξυπηρετούν τους πελάτες τους και μειώνουν σιγά σιγά την προσωπική εξυπηρέτηση.
  • Πλατφόρμες εμπορίου, μαζεύουν στοιχεία από τους αγοραστές και αποκαλύπτουν νέες τάσεις στην αγορά  και ανάγκες.
  • Ασφαλιστικές εταιρείες μαζεύουν στοιχεία και πληροφορίες για τους πελάτες τους, παρέχοντας τους έτσι υπηρεσίες κομμένες ραμμένες στα μέτρα τους.
  • Η τεχνητή νοημοσύνη έχει πλέον σημαντικό ρόλο στο να εκτελεί περίπλοκες εργασίες που γίνονταν παραδοσιακά από ανθρώπους.
  • Η ανάγκη για μείωση των εξόδων που προκύπτουν από τις συναλλαγές αναγκάζει τους παροχείς υπηρεσιών να εγκαταστήσουν στις πλατφόρμες τους λύσεις που δεν κουβαλούν περίπλοκα συστήματα και αυτοματοποιούν τις πράξεις πιο απλά.

Αντιλαμβανόμαστε ότι το FinTech είναι κάτι που όχι απλά ήρθε για να μείνει αλλά είναι η καινούργια τάξη πραγμάτων όσον αφορά τα χρηματοοικονομικά.Στο εγγύς μέλλον όλο και περισσότερα οικονομικά ιδρύματα θα αλλάξουν προς αυτή την κατεύθυνση.  Θα δούμε ακόμα περισσότερες λύσεις από εταιρείες λογισμικών και start-ups, αλλά και λύσεις που θα εξελιχτούν μέσα από τα ιδρύματα και τους παροχείς υπηρεσιών για να μηχανοποιήσουν παραδοσιακές και χρονοβόρες πρακτικές προς όφελος όλων μας.

Διαβάστε επίσης:

Συχνές Ερωτήσεις για την Κυπριακή Εταιρία.
Όλες οι απαντήσεις εδώ.

Επισκεφτειτε την κεντρικη ιστοσελιδα της KTC Business Consultants

Εισοδος

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Η ομάδα της ΚΤC Business Consultants Ltd σας παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη.

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο ή καλέστε μας στο +30 21 0873 7777 για Ελλάδα και +357 22 777020 για Κύπρο.


Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου της σελίδας μας
Επικοινωνία
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα
συμφωνείτε με την
Πολιτική Απορρήτου
της σελίδας μας

Επικοινωνήστε τηλεφωνικώς
+30 21 0873 7777 για Ελλάδα
+357 22 777020 για Κύπρο
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn More. That's Fine