Συμβουλες και στρατηγικη

Τα πλεονεκτήματα του να είσαι το αφεντικό του εαυτού σου.

Τα πλεονεκτήματα του να είσαι το αφεντικό του εαυτού σου.


Για πολλούς το να γίνουν το αφεντικό του εαυτού τους είναι όνειρο και σκοπός ζωής.
Είναι κάτι όχι πάντα εύκολο να επιτευχθεί, αλλά έχει να προσφέρει πολλά σε κάθε άνθρωπο που το επιδιώκει. Οι εμπειρίες μέσα από τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που εμφανίζονται καθημερινά στην ζωή κάποιου που ξεκινά ως αυτό-εργοδοτούμενος είναι τέτοιες που ωριμάζουν και προετοιμάζουν το άτομο να μπει στο σκληρό παιχνίδι του επιχειρηματία.

Τα πλεονεκτήματα του να είσαι το αφεντικό είναι αρκετά αλλά ξεχωρίζουν μερικές σημαντικές αξίες όπως θα διαβάσετε πιο κάτω. Αξίες οι οποίες σε βελτιώνουν σαν άτομο, οικογενειάρχη αλλά και σαν επιχειρηματία.

Ο δρόμος για να το πετύχεις δεν είναι εύκολος αλλά για κάποιους σίγουρα αξίζει τον κόπο. Όλα εξαρτώνται από το τι θέλετε να πετύχετε στην ζωή σας.

Κτίζεις χαρακτήρα.
Στην περίπτωση που δουλεύεις μόνος σου ή για τον εαυτό σου, αυτόματα σημαίνει ότι είσαι υπόλογος των πράξεων σου. Αν αποτύχεις είναι δικό σου το φταίξιμο. Είσαι ο ηγέτης της οικογένειας σου ή τον υπαλλήλων σου  (εάν έχεις) και πρέπει να δρας σας διοικητής στην μάχη, χωρίς πανικούς και φοβία όταν τα οικονομικά δεν παν τόσο καλά. Χρειάζεται κάποιος που να μεταδίδει την ηρεμία στους γύρο του και αυτός δεν είναι άλλος από τον αρχηγό τους. Θα αποκτήσεις ηγετικά προσόντα, εφόσον φυσικά αναλαμβάνεις την πλήρη ευθύνη και δεν σου φταίνε πάντα οι άλλοι.

Πολύ σκληρός για να πεθάνεις.
Πρέπει να κάνεις ότι χρειαστεί για να στηρίξεις την οικογένεια σου στις πιο δύσκολες στιγμές. 
Για παράδειγμα. Μέσα από κάθε οικονομική κρίση ο άνθρωπος που επηρεάζεται θα πρέπει να κάνει τα πάντα για να επανέλθει. Επιχειρήσεις κλείνουν, άνθρωποι απολύονται, οικογένειες μπορεί να μην μπορούν να πληρώσουν  τα βασικά (τρόφιμα, ρεύμα, ενοίκια, δάνεια). Μην αγχωθείς. Κανένας δεν πέθανε ακόμα.
Πρέπει να είσαι διαθετιμένος να κάνεις κάποια πισωγυρίσματα και θυσίες. Πούλα το αμάξι. Βρες πιο χαμηλό ενοίκιο. Δούλεψε έξτρα δουλειά. Δούλεψε έξτρα ώρες. Ίσως πάρει χρόνια να επανέλθεις αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Μόνο σκληρή δουλειά και μέσα το κεφάλι.

Έχεις την απόλυτη ελευθερία.
Όταν είσαι το αφεντικό του εαυτού σου έχεις τον πλήρη έλεγχο της ρουτίνας σου και του προγράμματος σου. Δεν χρειάζεσαι άδεια από κανένα για να σχολάσεις πιο νωρίς κλπ. Ούτε ο χάνεις χρόνο σε ανούσιες συναντήσεις. Μπορείς να σχεδιάσεις όπως εσύ θέλεις το καθημερινό σου πρόγραμμα.

Καλώς ή κακώς…εσύ είσαι το αφεντικό.
Το να είσαι το αφεντικό σε μια επιχείρηση φαντάζει ιδανικό για πολλούς αλλά όχι για όλους.
Αυτή είναι μια επιλογή για κάποιους αλλά υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν την σιγουριά μιάς εργασίας με σταθερό εισόδημα και λιγότερο άγχος. Το άγχος είναι σίγουρα ένας ανασταλτικός παράγοντας. Αυτό είναι απόλυτα σεβαστό και καθόλου κακό. Όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και κάνουν τις επιλογές τους αναλόγως με το τι θέλουν.
Αν θέλεις να είσαι το αφεντικό  σου τότε θα πρέπει να είσαι διαθετιμένος να δουλεύεις  κάποτε αργά το βράδυ ή και Σαββατοκύριακα. Σίγουρα θα έχεις τα πάνω σου και τα κάτω σου με πολλές συγκινήσεις. Μερικοί είναι εθισμένοι σε αυτό το «παιχνίδι».
Από την άλλη σαν υπάλληλος θα πρέπει να είσαι πιο περιορισμένος και ίσως κάποτε όχι ο εαυτός σου, υποχωρώντας στις αποφάσεις άλλων. 

Ολοκληρώνοντας, θα έλεγα ότι όλοι θα ήθελαν να είναι αφεντικά των εαυτών τους. Η πραγματικότητα είναι γεμάτη προκλήσεις και πολλές φορές πάρα πολύ σκληρή. Όμως θα ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για κάποιον πριν αποφασίσει τι θέλει να κάνει, να δοκιμάσει να δουλέψει έξω σαν υπάλληλος και μάλιστα σε χειρονακτική δουλειά που ίσως μισεί, αλλά θα τον κάνει πιο σκληρό και θα τον «ψήσει».
Τέτοιες εμπειρίες ετοιμάζουν τον καθένα μας και τον δυναμώνουν ατομικά , κτίζει γερά νεύρα, υπομονή, επιμονή και πολλά άλλα. Οι σπουδαίοι επιχειρηματίες-αφεντικά κερδίζουν όσα περισσότερα μπορούν από τέτοιες εμπειρίες και τα χρησιμοποιούν υπέρ τους στην μετέπειτα πορεία τους. 

Το κείμενο είναι εμπνευσμένο απο άρθρο του Steve Griggs για το περιοδικό Fortune.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης


Συχνές Ερωτήσεις για την Κυπριακή Εταιρία.
Όλες οι απαντήσεις εδώ.

Επισκεφτειτε την κεντρικη ιστοσελιδα της KTC Business Consultants

Εισοδος

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Η ομάδα της ΚΤC Business Consultants Ltd σας παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη.

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο ή καλέστε μας στο +30 21 0873 7777 για Ελλάδα και +357 22 777020 για Κύπρο.


Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου της σελίδας μας
Επικοινωνία
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα
συμφωνείτε με την
Πολιτική Απορρήτου
της σελίδας μας

Επικοινωνήστε τηλεφωνικώς
+30 21 0873 7777 για Ελλάδα
+357 22 777020 για Κύπρο
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn More. That's Fine