Μεταφορά τόπου διαμονής

Μεταφορά τόπου φυσικής διαμονής "κατοικίας" στην Κύπρο

Η Κύπρος σε συνέχεια της προσπάθειας για την προσέλκυση άμεσων επενδύσεων εισήγαγε το 2015 νομοθεσία για απαλλαγή από την φορολογία της έκτακτης εισφοράς για την άμυνα η οποία εφαρμόζεται σε Κύπριους φορολογικούς κάτοικους. Η φορολογία αυτή εφαρμόζεται μόνον σε κατοίκους Κύπρου για εισοδήματα από ενοίκια (3% στο 75% του εισοδήματος), τόκους (30%) και μερίσματα (17%).

Η αλλαγή στην φορολογική νομοθεσία προβλέπει ότι φυσικά πρόσωπα τα οποία επιλέγουν ως χώρα μόνιμης διαμονής τους την Κύπρο και αποκτούν κυπριακό Αριθμό Φορολογικής Ταυτότητας απαλλάσσονται  από την παρακράτηση φόρου επί εισοδημάτων που απορρέουν από την επένδυση κεφαλαίου. Η απαλλαγή αφορά εισοδήματα τα οποία προέρχονται τόσο από την Κύπρο και το εξωτερικό. 

Η απαλλαγή αυτή αφορά φυσικά πρόσωπα τα οποία τα τελευταία 17 από τα 20 χρόνια δεν ήταν μόνιμοι κάτοικοι και επιλεγούν ως φορολογική τους κατοικία την Κυπριακή Δημοκρατία. Φυσικά πρόσωπα τα οποία επιλέγουν την Κύπρο ως φορολογική τους κατοικία με βάση την σχετική νομοθεσία θα δικαιούνται την πιο πάνω φοροαπαλλαγή για τα επόμενα 17 χρόνια από την ημερομηνία στην οποία έχουν επιλέξει την Κύπρο ως χώρα της συνήθους διαμονής τους και φορολογικοί κάτοικοι Κύπρου.

Ως εκ τούτου, ο Ελλαδίτης ο οποίος επιλέγει να μεταφέρει τον τόπο διαμονής του στην Κύπρο απαλλάσσεται από τις προσωπικές φορολογίες όταν λαμβάνει μερίσματα, τόκους και ενοίκια στην Κύπρο.

Η φοροτεχνική ομάδα της ΚTC είναι έτοιμη να σας κατευθύνει να μεταφέρεται τον τόπο διαμονής σας στην Κύπρο αναλαμβάνοντας να σας βοηθήσει σε σχέση με τους εκ του νόμου διαδικασίες που απαιτούνται να ακολουθηθούν καθώς και στην ετοιμασία των ετήσιων φορολογικών δηλώσεων.

Συχνές Ερωτήσεις για την Κυπριακή Εταιρία.
Όλες οι απαντήσεις εδώ.

Επισκεφτειτε την κεντρικη ιστοσελιδα της KTC Business Consultants

Εισοδος

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Η ομάδα της ΚΤC Business Consultants Ltd σας παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη.

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο ή καλέστε μας στο +30 21 0873 7777 για Ελλάδα και +357 22 777020 για Κύπρο.


Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου της σελίδας μας
Επικοινωνία
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα
συμφωνείτε με την
Πολιτική Απορρήτου
της σελίδας μας

Επικοινωνήστε τηλεφωνικώς
+30 21 0873 7777 για Ελλάδα
+357 22 777020 για Κύπρο
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn More. That's Fine